Universal Earphones, τα έξυπνα ακουστικά που αναγνωρίζουν σε ποιο αυτί βρίσκονται [Video]

Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν τα πρώτα ακούστικα που έχουν τη ικανότητα να αναγνωρίζουν κάθε φορά σε ποιό αυτί βρίσκονται και να εναλλάσσουν ανάλογα τα κανάλια του ήχου. Με άλλα λόγια, με τα νέα ακουστικά δε χρειάζεται να ψάχνετε ποιο ακουστικό πάει πού (L-R), αφού είναι και τα δύο τόσο δεξιά όσο και αριστερά.

Τα ακουστικά ακούν στο όνομα Universal Earphones και το μυστικό τους κρύβεται στην τοποθέτηση ειδικών αισθητήρων. Διαθέτοντας ζώνη ανίχνευσης 30 χιλιοστών,  ο αισθητήρας του αριστερού ακουστικού ανιχνεύει το αυτί σας (σε απόσταση 10 περίπου χιλιοστών), ενώ ο αντίστοιχος αισθητήρας του δεξιού αυτιού κοιτάει μακριά από εσάς και δεν ανιχνεύει απολύτως τίποτα.Έτσι, χάρη στην πολύ απλή αλλά έξυπνη αυτή ιδέα, τα ακουστικά σας αναγνωρίζουν σε ποιο αυτί βρίσκονται κάθε φορά.

Επιπλέον, ένας άλλος αισθητήρας αντιλαμβάνεται αν από τα ίδια ακουστικά ακούν δύο διαφορετικοί άνθρωποι εξασφαλίζοντας το ίδιο καλή ποιότητα ήχου και στα δύο από αυτά.

Προς το παρόν τα Universal Earphones βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ανάπυξης· σύμφωνα με τους ερευνητές τα ευχάριστα νέα είναι ότι το κόστος παραγωγής τους είναι μικρότερο από $1! Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το video που ακολουθεί:


Univeral Earphones

[πηγή digitaltrends]
Loading