Πολλά πανεπιστήμια απαγορεύουν τα ρολόγια στην αίθουσα εξετάσεων φοβούμενοι το “κλέψιμο”

apple_watch_presentation

Το “κλέψιμο” κατά τη διάρκεια των εξετάσεων δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά σε κάθε  εποχή αλλάζουν οι μέθοδοι που σκαρφίζονται οι μαθητές/φοιτητές για ξεφύγουν από τα μάτια των επιτηρητών. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι οι σημερινοί εξεταζόμενοι έχουν πολύ καλύτερα εργαλεία στα χέρια τους για το τέλειο “σκονάκι” χάριν στα smartphones και εσχάτως στα smartwatches.

Γι’ αυτόν το λόγο, αρκετά πανεπιστήμια σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να απαγορέψουν στους εξεταζόμενους να εισέρχονται στην αίθουσα φορώντας ρολόι ανεξάρτητα αν είναι smartwatch ή κοινό ρολόι χειρός, καθώς δεν είναι εφικτό να ελεχθούν όλα πριν την εξέταση. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στο Internet ή δυνατότητα επικοινωνίας με φίλους μέσω μηνυμάτων για λήψη των σωστών απαντήσεων.

Η αφορμή για την λήψη αυτής της απόφασης δεν είναι άλλη από την επικείμενη κυκλοφορία του Apple Watch, καθώς σύμφωνα με το University of London το νέο gadget της Apple αναμένεται ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στην όχι και τόσο διαδεδομένη κατηγορία των smartwatches.

Πάντως, η ιστορία έχει δείξει ότι οι εξεταζόμενοι θα βρίσκουν πάντοτε τρόπους να κλέψουν αν πραγματικά το θέλουν.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gadgets, Misc, Watches. Bookmark the permalink.