Συστήματα κατά της πειρατείας ετοιμάζουν οι πάροχοι των ΗΠΑ τον Ιούλιο

pirate

Οι Comcast, Cablevision, Verizon, Time Warner Cable και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet στις ΗΠΑ πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαινιάσουν νέα προγράμματα για τον αυστηρό έλεγχο των δικτύων τους.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πειρατεία και η διακίνηση παράνομου λογισμικού μεταξύ των χρηστών, όπως ταινίες, μουσική και προγράμματα. Η έναρξη της απαγόρευσης προγραμματίζεται για τις 12 Ιουλίου 2012.

Κάθε πάροχος πρέπει να αναπτύξει την κατάλληλη υποδομή για την υποστήριξη και αυτοματοποίηση του συστήματος. Το σύστημα θα είναι ικανό να εντοπίζει επαναλαμβανόμενες παρανομίες ώστε να γνωρίζει εάν κάποιος έχει λάβει μία, δύο, τρεις κτλπ προειδοποιήσεις.

Οι πελάτες των παρόχων που παρανομούν θα λαμβάνουν ειδοποίηση, για την οποία θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή της. Εάν ο χρήστης αγνοήσει τις προειδοποιήσεις η εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να μειώσει την ταχύτητα των προσφερόμενων υπηρεσιών ως προς τον χρήστη αυτόν ή ακόμα και να τερματίσει την συνδρομή.

Η είδηση αυτή είναι ακόμα πιο προκλητική εάν λάβουμε υπόψιν την πρόσφατη ιστορία με το Megaupload και την διαρκή πίεση της RIAA για περιορισμό της πειρατείας.

via BGR

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.