Η Valve επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει παιχνιδοκονσόλα SteamBox!

Valve Steam Box

Η φημολογία για τη δημιουργία παιχνιδοκονσόλας από τη Valve ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από αγγελία της εταιρείας για πρόσληψη ατόμου σε θέση Βιομηχανικού Σχεδιασμού, στη συνέχεια ενισχύθηκε μετά τη δοκιμή πρωτότυπου ζευγαριού γυαλιών εικονικής πραγματικότητας από αρθρογράφο της NYT και τώρα έρχεται ο Gabe Newell, αφεντικό της Valve, να επιβεβαιώσει στην ιστοσελίδα Kotaku ότι η προσοχή τους είναι στραμμένη στην κατασκευή ενός PC ειδικά σχεδιασμένου για σύνδεση με την τηλεόραση (κάτι σαν Steam Box).

Ο Newell προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο των Spike VGA 2012 και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περιμένει αρκετές από τις εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών να αρχίσουν την πώληση "ειδικών πακέτων" (τίτλοι παιχνιδιών προφανώς) που θα τρέχουν μέσα από την πλατφόρμα Steam και τη λειτουργία Big Picture, που λανσαρίστηκε πρόσφατα.

Μια τέτοια κονσόλα προφανώς θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς μιλάμε για PC gaming απευθείας σε τηλεόραση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της. Πάντως, οι Microsoft, Sony και Nintendo σίγουρα έχουν αρχίσει να ανησυχούν με τις κινήσεις της Valve, κι εμείς οι gamers θα θέλαμε ακόμα μία επιλογή στο σαλόνι μας.

Steam for Linux Requirements

Εξάλλου, η επέκταση της Valve στα συστήματα Linux συνεχίζεται, καθώς η πλατφόρμα Steam αναβαθμίστηκε και περιλαμβάνει τις ελάχιστες απαιτήσεις για ορισμένα παιχνίδια, απ' όπου καταλαβαίνουμε ότι προτιμά περισσότερο την έκδοση Ubuntu από τις άλλες εναλλακτικές επιλογές.

[via Kotaku]

Loading