Η Valve λανσάρει το Big Picture mode για το Steam που μετατρέπει το PC σας σε παιχνιδοκονσόλα για την τηλεόραση

Η Valve θα φέρει από σήμερα το απόγευμα την πλατφόρμα gaming Steam στις τηλεοράσεις μας με νέο και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, μετατρέποντας ουσιαστικά το PC μας σε παιχνιδοκονσόλα.

Valve Big Picture Games

Το Big Picture mode της πλατφόρμας Steam ενεργοποιείται με τη σύνδεση σε μεγάλη οθόνη (αυτόματα αν το επιθυμείτε) και περιλαμβάνει μεγαλύτερα και πιο εύχρηστα menus, γραμματοσειρές και εικονίδια, τα οποία θα σας θυμίσουν ελαφρώς το περιβάλλον του Xbox 360.

Ανάμεσα στις καινοτομίες του Big Picture mode ξεχωρίζει το εικονικό πληκτρολόγιο, όπου τα γράμματα χωρίζονται σε τετράδες με διαφορετικά χρώματα για εύκολη χρήση από απόσταση (αντί να ψάχνετε με τον κέρσορα τα γράμματα στην οθόνη), ενώ περιλαμβάνεται web browser που είναι προσβάσιμος ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!

Ουσιαστικά, το νέο interface του Steam σας δίνει τη δυνατότητα να μεταχειρίζεστε το PC σας ως μια παιχνιδομηχανή, με πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια του online καταστήματος, αλλά η εταιρεία αποφεύγει να το χαρακτηρίσει "console killer", προφανώς επειδή έχει άλλα σχέδια για επέκταση στον κόσμο του hardware...

[via Kotaku]

Loading