Verizon: Πούλησε τις AOL και Yahoo έναντι $5 δισ.

Η Verizon προχώρησε στην πώληση των πάλαι ποτέ κολοσσών του Internet, της b και της Yahoo, με $5 δισεκατομμύρια στην Apollo Global Management. Το ποσό είναι περίπου το μισό απ’ όσα είχε δαπανήσει πριν από μερικά χρόνια για την εξαγορά των δύο εταιρειών, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε αυτήν την μπίζνα αν σε πάρει η κάτω βόλτα δεν υπάρχει σταματημός.

Συγκεκριμένα, η Verizon είχε δαπανήσει $4.4 δισ. για την AOL το 2014 και $4.5 δισ. για τη Yahoo το 2016, ενώ είχε πουλήσει την πλατφόρμα Tumblr το 2019 για λιγότερο από $3 εκατ. παρά το γεγονός ότι η Yahoo είχε δώσει $1.1 δισ. το 2013 για να την κάνει δική της. Να σημειωθεί ότι η Verizon θα διατηρήσει ένα 10% στη νέα Yahoo που ηγείται ο CEO Guru Gowrappan.

Σε ό,τι αφορά την Apollo Global Management, πρόκειται για μια ιδιωτική κοινοπραξία που έχει στην κατοχή της το Venetian resort στο Las Vegas και την εμπορική εταιρεία Michaels. Η Apollo άλλαξε, μάλιστα, πρόεδρο διότι ο συνιδρυτής της είχε κάποτε πάρε-δώσε με τον Jeffrey Epstein…

Στις κλασικές δηλώσεις μετά την εξαγορά, οι νέοι ιδιοκτήτες τονίζουν τη σπουδαιότητα των AOL και Yahoo, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να τις αναστήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε η AOL είχε χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των $200 δισ. και η Yahoo μεγαλύτερη των $125 δισ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading