Viber: Φέρνει τα AR φίλτρα του Snapchat στη δημοφιλή υπηρεσία της

H Rakuten Viber, μια από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, θα φέρει την μαγεία των Φακών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) στην εφαρμογή της, μέσα από μια συνεργασία με τη Snap Inc. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία προγραμματισμού της Snap, όπως τα Camera Kit, Creative Kit και Bitmoji, το Viber θα ενσωματώσει τους Φακούς AR, θα επιτρέψει την κοινοποίηση στο Snapchat και θα φέρει τα προσωποποιημένα avatars Bitmoji στην εφαρμογή του.

viber-snap-ar-2.jpg


Τα Viber Lenses Powered by Snap θα προσφέρουν δυνατότητα βιντεομηνυμάτων και φωτογραφιών με AR για πρώτη φορά στους χρήστες του Viber. To λανσάρισμα περιλαμβάνει 30 καινούργιους Φακούς για το Viber, συμπεριλαμβανομένων μασκών με ζώα και χαρακτήρες του Viber, έναν υποβρύχιο Φακό, χαζοχαρούμενες αντιδράσεις από γάτες και άλλα. Η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει 300 Φακούς μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν τους δικούς τους, αποκλειστικούς Φακούς στο Viber. Η WWF, η FC Barcelona και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι μεταξύ των πρώτων συνεργατών του Viber που θα προσθέσουν καινούργιους Φακούς στην εφαρμογή. Οι εξατομικευμένοι Φακοί θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες διάδρασης μεταξύ των χρηστών και των αγαπημένων τους brands στην πλατφόρμα του Viber.

To Viber είναι μια εφαρμογή για κλήσεις και μηνύματα που συνδέει τον κόσμο και του επιτρέπει να εκφραστεί με δημιουργικό τρόπο, όπου και να βρίσκονται. Οι προσωπικές και ομαδικές συνομιλίες στο Viber είναι κρυπτογραφημένες end-to-end, ώστε οι χρήστες να είναι πάντα βέβαιοι ότι οι επικοινωνίες τους είναι ασφαλείς και ιδιωτικές.

viber-snap-ar-1.jpg

Οι Φακοί Viber είναι μια προσθήκη στις υπάρχουσες συλλογές αυτοκόλλητων που επιτρέπουν στους χρήστες τις εφαρμογής να εκφράζονται με εικόνες όσο συνομιλούν. Η χρήση των Camera Kit, Bitmoji και Creative Kit της Snap στο Viber είναι πρόσθετοι τρόποι για την εφαρμογή για να φέρει τους χρήστες του πιο κοντά και να κάνει ακόμη πιο σημαντική και ευχάριστη την επικοινωνία μεταξύ τους.

Οι νέες λειτουργίες του Viber περιλαμβάνουν:

  • Άμεση Επαυξημένη Πραγματικότητα: Επικαλύπτοντας τις εικόνες γύρω σας, έχετε όλη τη δύναμη του AR στα δάχτυλά σας.

  • Φίλτρα που τραβούν την προσοχή: Προσθέστε ένα στρώμα δημιουργικότητας στις εικόνες σας και ανάψτε φωτιές στις συνομιλίες με τους φίλους σας.

  • Μάσκες Εκφραστικότητας: Επιλέξτε ανάμεσα σε μια ποικιλία μασκών που ακολουθούν ακριβώς τις κινήσεις του προσώπου σας.

  • Λειτουργίες Ομορφιάς: Βελτιώστε την εικόνα σας με ρεαλιστικές πινελιές, όπως κραγιόν, ρουζ και μια ποικιλία χρωμάτων για τα μαλλιά.

  • Εξατομικευμένα Bitmoji: Ενσωματώστε προσωποποιημένους χαρακτήρες Bitmoji σε φωτογραφίες και βίντεο.

Η δυνατότητα για χορηγούμενους και διαφημιστικούς Φακούς θα φέρει πρόσθετα έσοδα στο Viber, καθώς οι συνεργάτες του στον επιχειρηματικό τομέα θα μπορούν να δημιουργούν τους δικούς τους Φακούς για τις κοινότητές τους την πλατφόρμα.

viber-snap-ar.jpg

Η έκδοση της εφαρμογής για iOS που θα έχει αυτές τις λειτουργίες, καθώς και η beta έκδοση για Android στα αγγλικά, θα είναι διαθέσιμη από τις 30 Ιουνίου στις παρακάτω χώρες: Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Γροιλανδία, Δανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Μαλδίβες, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και ΗΠΑ. Το Viber θα προσθέσει σταδιακά τις νέες λειτουργίες και στις υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς και σε όλες τις εκδόσεις Android, τους ερχόμενους μήνες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading