Visionox: Ξεκινά μαζική παραγωγή της under-display κάμερας της

Οι under display κάμερες αναμένεται ότι θα είναι το επόμενο trend για τα smartphones, έτσι ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τα notch, τις οπές, τους pop-up και συρόμενους μηχανισμούς με τους οποίους πειραματίζονται αρκετές εταιρείες τους τελευταίους μήνες.

Η χρήση των under display καμερών θα ξεκινήσει αρκετά σύντομα, καθώς η Visionox ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά τη μαζική παραγωγή της δικής της τεχνολογίας, με σκοπό να τη δούμε σε smartphones από τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει πολύ βελτιωμένη καθαρότητα στην περιοχή της οθόνης όπου κρύβεται η κάμερα και μια σημαντική καινοτομία στο κύκλωμα των pixels για να ελαχιστοποιηθούν οι παρεμβολές. Ακόμη, η Visionox συνεργάζεται με τους κατασκευαστές των συσκευών για να υιοθετήσουν τον αλγόριθμο της που θα βοηθά τεχνητά στη βελτιστοποίηση των λήψεων (π.χ. μειωμένη αντανάκλαση, αποφυγή του θολώματος).

Όλα αυτά θα πρέπει φυσικά να αποδειχτούν στην πράξη, διότι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Xiaomi, θεωρούν πως ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί πολύ σημαντικά εμπόδια για να προχωρήσει η τεχνολογία των under display καμερών σε εμπορικό επίπεδο. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, ο CEO της Xiaomi, κ. Lu Weibing, είχε τονίσει πως δεν είναι εφικτό να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή της δικής τους τεχνολογίας under display καμερών επειδή οι οθόνες με πυκνότητα pixels άνω των 400ppi μειώνουν σημαντικά το φως που μπορεί να απορροφήσει ο αισθητήρας. Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να θυσιαστεί η ανάλυση της οθόνης για να κρυφτεί η selfie κάμερα από κάτω της.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες από το Visionox για τη δική της τεχνολογία και κάποια επίδειξη για να κρίνουμε αν όντως έχει καταφέρει να υπερκεράσει τις τεχνικές δυσκολίες.

[via]

Loading