Βόμβα από τη Warner Bros.: Όλες οι νέες ταινίες στο HBO Max από την πρώτη ημέρα

Η Warner Bros. έριξε τη μεγαλύτερη βόμβα όλων των εποχών για τις κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς ανακοίνωσε πως όλες οι ταινίες της θα λανσάρονται ταυτόχρονα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και στη συνδρομητική υπηρεσία HBO Max χωρίς έξτρα χρέωση για τους συνδρομητές!

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται με αφορμή το επικείμενο λανσάρισμα του Wonder Woman 1984 και αφορά καθαρά την αγορά των ΗΠΑ όπου και θα προβάλλονται οι ταινίες στο HBO Max αποκλειστικά για έναν μήνα, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο θα περιμένουμε κανονικά τις ταινίες στους κινηματογράφους, αν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Από τη στιγμή που το HBO Max δεν είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες του κόσμου (ούτε φυσικά στην Ελλάδα), είναι εύλογο να τεθεί το ερώτημα “τι μας ενδιαφέρει;”. Η κίνηση της Warner Bros. είναι πάρα πολύ σημαντική δεδομένης της εκθετικής αύξησης στη χρήση των υπηρεσιών streaming. Προφανώς δεν έχει καμία σχέση η παρακολούθηση μιας ταινίας σε μια σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα συγκριτικά με την τηλεόραση, άσχετα αν τα μεγέθη, οι αναλύσεις και οι τεχνολογίες (Dolby Atmos, Dolby Vision κλπ.) έχουν βελτιώσει δραματικά την εμπειρία θέασης στο σπίτι. Ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ από την AMC διότι θα κινδυνεύσουν με λουκέτο πολλοί κινηματογράφοι, ενώ υπάρχει ο φόβος να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και άλλα studios (π.χ. Disney).

Η πρόεδρος και CEO της WarnerMedia, κ. Ann Sarnoff, δικαιολόγησε την απόφαση της εταιρείας με την παρακάτω δήλωση:

Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση (σ.σ. πανδημία) και γι’ αυτό απαιτούνται νέες δημιουργικές λύσεις, όπως αυτή η πρωτοβουλία της Warner Bros. Pictures Group. Κανείς δεν θέλει να δει τις ταινίες ξανά στους κινηματογράφους περισσότερο από εμάς. Γνωρίζουμε ότι οι νέες ταινίες δίνουν ζωή στους κινηματογράφους, αλλά στην παρούσα κατάσταση είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των κινηματογράφων στις ΗΠΑ θα λειτουργήσουν με μειωμένη πληρότητα μέσα στο 2021.

Για την ώρα, η ταυτόχρονη πρεμιέρα των νέων ταινιών της Warner Bros. στους κινηματογράφους και το HBO Max αφορά μόνο όσες είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν το 2021. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα Dune, Matrix 4, The Suicide Squad, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy, Malignant, King Richard, Black Messiah και Mortal Kombat. Δεν θα είναι απίθανο, πάντως, αν αποδειχτεί επιτυχημένο το νέο μοντέλο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ίσως με κάποια προσαρμογή στις χρεώσεις του HBO Max.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading