Βόμβα: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Xiaomi για συνεργασία με τον στρατό της Κίνας! [Update]

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ ο Joe Biden, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση Trump κρατούσε ένα τελευταίο χτύπημα για το τέλος σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Κίνα.

Η κατάσταση με τις Huawei και ZTE είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους τα τελευταία δύο χρόνια, με την πρώτη ουσιαστικά να βγαίνει εκτός παιχνιδιού από τις σημαντικότατες αγορές των smartphones, tablets και των δικτύων. Τώρα, φαίνεται ότι παίρνει σειρά η Xiaomi, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ την πρόσθεσε στη λίστα με τις εταιρείες που υποτίθεται ότι έχουν σχέση με τον στρατό της Κίνας, με αποτέλεσμα να υποχρεώνει όλους τους Αμερικανούς να αποσύρουν οποιαδήποτε επένδυση έχουν κάνει σε αυτήν!

Η συγκεκριμένη λίστα δεν είναι ίδια με αυτήν του Υπουργείου Εμπορίου που έκοψε κάθε πρόσβαση και συνεργασία της Huawei με Αμερικανικές εταιρείες, αλλά δεν παύει να είναι ένα σοβαρό χτύπημα και ένδειξη πως τα πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν περισσότερο στο μέλλον. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Xiaomi είναι μία από τις 9 κινέζικες εταιρείες που κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με το στρατό της Κίνας, ωστόσο, για την ώρα δεν έχει παρουσιαστεί καμία απόδειξη.

Προς το παρόν δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση που έχει η Xiaomi σε τεχνολογίες Αμερικανικών εταιρειών, όπως οι επεξεργαστές της Qualcomm και οι εφαρμογές - υπηρεσίες της Google, ούτε μπαίνει κάποιο εμπόδιο στην προμήθεια υλικών και τη μαζική παραγωγή των συσκευών της. Παρόλα αυτά, η απόσυρση των Αμερικανικών επενδύσεων ενδεχομένως θα φέρει επιπτώσεις στην τιμή της μετοχής και στη ρευστότητα της εταιρείας.

Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με την αλλαγή του Προέδρου την επόμενη εβδομάδα ή αν θα έχουμε νέο πόλεμο με ανερχόμενη κινέζικη εταιρεία τεχνολογίας…

Update

Επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Xiaomi

Η Εταιρεία παρατήρησε ότι το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στις 14 Ιανουαρίου 2021 (ώρα Η.Π.Α.) προσθέτοντας την Εταιρεία στον κατάλογο των κατάλληλων φορέων που προετοιμάστηκαν ως απάντηση στο άρθρο 1237 του νόμου περί εθνικής άμυνας για το οικονομικό έτος 1999 ("NDAA"). Το δελτίο ειδήσεων βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/2472464/dod-releases-list-of-additional-companies-in-accordance-with-section-1237-of-fy/ 

Η Εταιρεία συμμορφώνεται με το νόμο και λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς των δικαιοδοσιών όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η Εταιρεία επαναλαμβάνει ότι παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για μη στρατιωτική και εμπορική χρήση. Η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει, ελέγχεται ή συνδέεται με τον κινεζικό στρατό και ότι δεν είναι «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία» που ορίζεται στο πλαίσιο του NDAA. Η Εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της. Η εταιρεία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες για να αναπτύξει μια πληρέστερη κατανόηση του αντικτύπου της στην Εταιρεία και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως και όταν χρειάζεται.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading