Westworld Mobile: Οριστική απόσυρση από τα app stores λόγω αντιγραφής του Fallout Shelter

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Westworld Mobile,το mobile game που βασίζεται στην ομώνυμη πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις από τη Bethesda επειδή επρόκειτο για μια "απροκάλυπτη αντιγραφή" του δικού της Fallout Shelter.

Αυτό οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι τη δημιουργία και των δύο έχει αναλάβει η Behaviour Interactive, αλλά θα μπορούσαν εκεί στη Warner Bros. να ελέγξουν το παιχνίδι προτού βγει online. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας ήταν να προχωρήσει η Bethesda σε αγωγή κατά των δύο εταιρειών (Warner Bros. και Behaviour Interactive).

Η Bethesda δεν έμεινε μόνο στην προφανή ομοιότητα στον σχεδιασμό, αλλά κατηγόρησε τη Behaviour Interactive ότι έβαλε χέρι στον κώδικα και σε άλλη ιδιοκτησία της εταιρείας για να στήσει το Westworld Mobile. Δεν είναι τυχαίο ότι το Westworld Mobile εμφάνισε ακριβώς τα ίδια bugs με το Fallout Shelter!

Η Behaviour Interactive παραβίασε το συμβόλαιο της με τη Bethesda και εκμεταλλεύτηκε την πρόσβαση της σε ιδιωτική περιουσία της εταιρείας όπως προστατευόμενο κώδικα, δικαιώματα και μυστικά projects για να επισπεύσει την ανάπτυξη του Westworld Mobile και να προσφέρει στους gamers τη μοναδική εμπειρία gaming του Fallout Shelter.

Πριν από μερικές ημέρες, οι δύο πλευρές εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου τόνισαν πως κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους σε φιλικό κλίμα, άλλα τα πράγματα δεν ήταν τόσο όμορφα όσο φαινόταν.

Όπως ανακοίνωσε το επίσημο account του Westworld Mobile στο Twitter, "το πάρκο δεν δέχεται άλλες αιτήσεις για νέους υπαλλήλους" και ουσιαστικά επιβεβαίωσε την απόσυρση του από τα καταστήματα Google Play και App Store. Όσοι το έχουν ήδη εγκατεστημένο θα μπορούν να παίξουν μέχρι τις 16 Απριλίου.

Δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, εάν αυτή ήταν η φιλική συμφωνία των δύο πλευρών...

Loading