Τι γίνεται όταν ένα Kickstarter project αποτύχει μετά τη χρηματοδότηση;

Έχουμε δει πολλά Kickstarter projects στο Techgear.gr, πολλά εκ των οποίων καταφέρνουν να βρουν το δρόμο για την παραγωγή ενώ άλλα αδυνατούν να συγκεντρώσουν το ποσό που οι δημιουργοί τους θέτουν ως στόχο. Τι γίνεται όμως όταν ένα project λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση αλλά αποτύχει στην παραγωγή;

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το ZionEyez HD, ένα πρωτοποριακό ζευγάρι γυαλιών που σύμφωνα με την περιγραφή θα έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να καταγράφει HD video και να το ανεβάζει στο Internet. Παρόλο που το project συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους $300.000 από συνολικά 2.106 επενδυτές, ένα χρόνο μετά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν λάβει το προϊόν τους και η εταιρεία ZionEyez είναι κυριολεκτικά άφαντη.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία δεν εκτίμησε σωστά το κόστος του project με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην είναι αρκετά για την υλοποίηση του. Μάλιστα, η KickStarter δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποζημιώσει τους αγοραστές, αφού τα χρήματα βρίσκονται στην κατοχή της ZionEyez και δεν αποκλείεται να έχουν ξοδευτεί ήδη.

Μερικοί από τους επενδυτές αναμένεται να κινηθούν νομικά, ενώ άλλοι έχουν δημιουργήσει το zionkick, ένα blog για το αποτυχημένο project, με σκοπό να βρούν τρόπο να πάρουν τα χρήματα τους πίσω.

[πηγή gottabemobile]
Loading