WhatsApp: Επιβεβαίωση από τη Facebook για 8 χρήστες με end-to-end κρυπτογράφηση

Για μια ακόμη φορά η ομάδα WABetaInfo δικαιώνεται στο 100% σχετικά με τις ανακαλύψεις της στον κώδικα των beta εκδόσεων της υπηρεσίας WhatsApp. Μία εβδομάδα μετά την πληροφορία που μοιράστηκαν με τον κόσμο για την αύξηση των συμμετεχόντων στις ομαδικές κλήσεις και video κλήσεις, έρχεται η επιβεβαίωση από τη Facebook για τον διπλασιασμό από 4 σε 8 χρήστες.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της λειτουργίας Messenger Rooms, η Facebook επιβεβαίωσε ότι διπλασιάζει τον αριθμό των χρηστών για τις ομαδικές κλήσεις και video κλήσεις στην υπηρεσία WhatsApp. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά και γιατί αξίζει κανείς να επιλέξει το WhatsApp αντί του Facebook Messenger, ο λόγος είναι ότι όλες οι συνομιλίες στο WhatsApp προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση, επομένως, θεωρητικά κανένας δεν μπορεί να ακούσει ή να παρακολουθήσει πλην αυτών που συμμετέχουν.

Δυστυχώς, η Facebook αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι θα έρθει ο διπλασιασμός στο WhatsApp, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση της λειτουργίας. Η λογική λέει, ωστόσο, ότι θα τη δούμε πολύ σύντομα.

[Facebook]

Loading