WhatsApp: Ξεπέρασε τα 2 δισ. ενεργούς χρήστες

Ακόμα μια εφαρμογή της Facebook ξεπερνά το εντυπωσιακό φράγμα των 2 δισ. χρηστών. Πρόκειται για την υπηρεσία WhatsApp, η οποία φτάνει σε αυτό το ορόσημο σχεδόν τρία χρόνια μετά τη "μαμά" Facebook.

Το WhatsApp πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 2009 από τους Brian Acton και Jan Koum και εξαγοράστηκε από τη Facebook το 2014 έναντι $19 δισ. Το 2017 είχε καταφέρει να ξεπεράσει το 1 δισ. ενεργούς χρήστες και την ίδια χρονιά είχαμε την αποχώρηση του Acton από τη Facebook, για να ακολούθησε έναν χρόνο αργότερα και ο Koum.

Οι δύο δημιουργοί του WhatsApp αποχώρησαν από τη Facebook επειδή διαφωνούσαν με τα σχέδια της εταιρείας για την εμπορική εκμετάλλευση της υπηρεσίας. Παράλληλα, το WhatsApp βρέθηκε στο στόχαστρο κυβερνητικών αρχών σε ορισμένες χώρες του κόσμου, επειδή δεν τους δίνεται πρόσβαση σε μηνύματα των χρηστών.

Είναι, ίσως, από τα λίγα προϊόντα-υπηρεσιες της Facebook που απολαμβάνει πλειοψηφικής αποδοχής από το κοινό χάριν στην end-to-end κρυπτογράφηση που τους προσφέρει. Εκτός αν στην πορεία προκύψει κανένα σκάνδαλο...

[via]

Loading