[Δ.Τ.]

Νέα εμπειρία Internet, με ταχύτητες που κατά περίπτωση θα αγγίζουν και το 1 Gbps, δημιουργεί η WIND με την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών υπέρ – υψηλών ταχυτήτων.

Το μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Καλαμάτα, όπου ήδη λειτουργεί πιλοτικά η νέα τεχνολογία. Αντίστοιχα έχουν ξεκινήσει τα έργα σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Δυτική Αττική και Λάρισα ενώ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με οπτικές ίνες ως το σπίτι ή την επιχείρηση για υπέρ-υψηλές ταχύτητες σύνδεσης

Το γρήγορο Internet σταθερής τηλεφωνίας με ταχύτητες που θα φτάνουν ως και το 1Gbps έρχεται σύντομα κοντά σου, μέσα από ένα μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο μας που εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ, αφορά συνολική επένδυση που θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς την Καλαμάτα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Οι καινοτόμες υποδομές νέας γενιάς που αναπτύσσουμε το διάστημα αυτό στις περιοχές κάλυψης, θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του επενδυτικού πλάνου μας για δίκτυα νέας γενιάς (Next Generation Access) σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Το δίκτυο νέας γενιάς της WIND δημιουργεί έναν νέο κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες ώστε να μπορείς να:

  • Βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία σε video streaming στην καλύτερη ποιότητα και χωρίς «διαλείμματα»
  • Μπαίνεις στο πεδίο της μάχης των online games και να συνομιλείς με τους συμπαίκτες σου την ίδια στιγμή και χωρίς «κολλήματα»
  • «Κατεβάζεις» ΗD ταινία σε λίγα λεπτά για να είσαι παρών στις καταδιώξεις του Hollywood από το σαλόνι του σπιτιού σου
  • «Ανεβάζεις» videos και φωτογραφίες στα social media ακόμα πιο γρήγορα

Και όλα αυτά σε μια σύνδεση που δε θα σε σταματάει ποτέ και πουθενά, ακόμα και αν όλοι είναι συνδεδεμένοι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο internet!

Τι είναι η οπτική ίνα νέας γενιάς από τη WIND;

Η οπτική ίνα είναι ένα πολύ λεπτό καλώδιο σύγχρονης τεχνολογίας μέσα από το οποίο μεταδίδονται οι πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα καλώδια χαλκού. Έτσι, επιτρέπει την παροχή πολύ υψηλών και σταθερών ταχυτήτων πρόσβασης στο Internet και εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του νοικοκυριού ή της επιχείρησης παρέχοντας τέλεια εμπειρία video streaming, download, upload σε social media, gaming κλπ.

Οι υποδομές νέας γενιάς του δικτύου οπτικών ινών της WIND στις περιοχές κάλυψης θα αξιοποιούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και συγκεκριμένα:

  • Fiber to the Curb (FttC): τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη.
  • Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι.
  • Και τέλος, Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη.

Το τριετές πλάνο της WIND για τις οπτικές ίνες

Έχοντας οικονομική ευρωστία, υψηλή τεχνογνωσία και επικεντρωμένη στρατηγική, η WIND επενδύει συστηματικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (FFTx) που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της WIND σε όλη την Ελλάδα είναι ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δημιουργήσει μία τελείως νέα εμπειρία Internet με απεριόριστες δυνατότητες τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR.

Ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης οπτικών ινών:

"Η ανάγκη γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης πυροδοτεί έναν δεύτερο γύρο επενδύσεων σε σύγχρονες υποδομές που οδηγεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία. Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Η WIND συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση με το συγκεκριμένο έργο"

Advertisements