Windows 10: Χρησιμοποιείται πλέον σε περισσότερες από 1 δισ. συσκευές

Η απόφαση της Microsoft να αλλάξει φιλοσοφία στον τρόπο διανομής και αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows αποδείχτηκε άκρως επιτυχημένη, παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι 5 χρόνια μετά το λανσάρισμα του, το Windows 10 “τρέχει” πλέον σε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές σε όλο τον κόσμο!

Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει PCs (desktops, laptops), Xbox One και HoloLens headsets, με την πλειοψηφία προφανώς να είναι τα PCs. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Microsoft είχε θέσει ως στόχο να φτάσει το 1 δισ. συσκευές μέσα στα πρώτα τρία χρόνια κυκλοφορίας του Windows 10. Πιθανότατα δεν τα κατάφερε επειδή ο κόσμος ήταν αρκετά διστακτικός λόγω του φιάσκου με το Windows 8.

Ένας άλλος παράγοντας που βοήθησε την εταιρεία να ανεβάσει τον ρυθμό αναβάθμισης στο Windows 10 ήταν η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το τέλος της υποστήριξης του Windows 7 (στις 14 Ιανουαρίου 2020), με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να πάρουν την απόφαση να στραφούν στο Windows 10.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται το επόμενο μεγάλο update με ονομασία Windows 10 version 2004, για το οποίο μπορείτε να μάθετε τα πάντα από εδώ.

[Microsoft]

Loading