Windows 7: Σήμερα το οριστικό τέλος στην υποστήριξη από τη Microsoft

Σήμερα ξημέρωσε η 14η Ιανουαρίου 2020 και από σήμερα έχουμε οριστικά τέλος εποχής για το λειτουργικό σύστημα Windows 7, μιας και η Microsoft σταματά την υποστήριξη της συγκεκριμένης έκδοσης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν Windows 7 στον υπολογιστή τους, δεν θα λάβουν καμία νέα λειτουργία και το κυριότερο, καμία νέα αναβάθμιση ασφαλείας..

Όπως αναφέρει η Microsoft στο επίσημο blog της,

Αν και θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows 7 στους υπολογιστές σας, χωρίς νέες αναβαθμίσεις λογισμικού θα είστε εκτεθειμένοι σε διαρκώς μεγαλύτερο κίνδυνο για ιούς και malware.

Το μοναδικό ανοικτό παράθυρο που αφήνει η Microsoft είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν άδειες Windows 7 Professional ή Business, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πληρώσουν την εταιρεία για έξτρα υποστήριξη έως το 2023, με το κόστος να αυξάνεται κάθε χρόνο μέχρι την καταληκτική χρονιά.

Μπορεί εν έτει 2020 να αναρωτιέστε ποιος μπορεί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Windows 7, ειδικά από τη στιγμή που το Windows 10 εξελίχθηκε σε ένα πραγματικά καλό και σταθερό λειτουργικό σύστημα υπό την ηγεσία του Satya Nadella. Τα στατιστικά στοιχεία, ωστόσο, αποδεικνύουν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που έχει “ξεμείνει” σε αυτήν την έκδοση. Συγκεκριμένα, το 32.74% των laptops/desktops παγκοσμίως χρησιμοποιεί Windows 7, ενώ στο Windows 10 βασίζεται το 47.75% των συστημάτων.

Είναι προφανώς πολύ σημαντικό για τον κάθε χρήστη να προχωρήσει σε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πάντοτε οι υπολογιστές των υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων, όπου συνήθως τα πράγματα κινούνται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς σε τέτοια θέματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα τα δεδομένα τους και πολλές φορές την πατάνε άθελα τους και οι απλοί χρήστες που έχουν συναλλαγές με κάποιον τέτοιο οργανισμό.

Από την μεριά μας σαν απλοί χρήστες, καλό θα είναι να αναβαθμίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Loading