Windows 8 Store, από $1.49 οι εφαρμογές με δωρεάν δοκιμή πριν την αγορά

store

H Microsoft εξηγεί σε νέο δημοσίευμά της τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το Windows Store στο επερχόμενο Windows 8 της εταιρείας που αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές θα μπορούν να προσφέρονται δωρεάν είτε σε τιμές μεταξύ $1.49 και $999.99 χωρίς να υπάρχει η επιλογή της «κλασικής» τιμής των $0.99 πιθανότατα για να αποθαρρύνει τους developers που θα επιζητήσουν το εύκολο χρήμα με χαμηλού επιπέδου εφαρμογές.

Από το ποσό της εφαρμογής η Microsoft θα λαμβάνει το 30 τοις εκατό ενώ αν η εφαρμογή συνολικά συγκεντρώσει πάνω από $25,000 σε πωλήσεις και in-app purchases το ποσοστό θα πέσει στο 20 τοις εκατό.

Θετικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι θα δίνεται η δυνατότητα δοκιμής μιας εφαρμογής (try before you buy) προτού ο χρήστης προχωρήσει στην τελική αγορά ενώ οι developers θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το δικό τους σύστημα χρέωσης εκτός της Microsoft αν το θέλουν.

Τέλος, τα in-app purchases θα απαιτούν τον κωδικό Microsoft Account ενώ για τις διαφημίσεις η εταιρεία παρέχει το Windows 8 Advertising SDK. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της Microsoft εδώ.

 

Loading