Windows Phone 8: Επίσημο λανσάρισμα, νέες λειτουργίες και διαφήμιση από τον...Ballmer! [Videos]

Windows Phone 8 Start Screen

Η Microsoft παρουσίασε στη χτεσινή εκδήλωση το Windows Phone 8, το οποίο είχαμε δει εκτενώς σε προηγούμενες εκδηλώσεις (βλ. επίσημη παρουσίαση, επίσημα videos) και διαρροές (βλ. walkthrough, features), αλλά αυτή τη φορά αναφέρθηκε σε αρκετές από τις λειτουργίες που κρατούσε κρυφές μέχρι σήμερα για το ευρύ κοινό.

Meet the new Windows Phone: Reinvented Around You

Windows Phone 8 Rooms

Η σημαντικότερη προσθήκη ίσως είναι η λειτουργία People Hub Rooms, ένα μέρος όπου ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις επαφές του από τα κοινωνικά δίκτυα σε διαφορετικές ομάδες για να αλληλεπιδρά μαζί τους (π.χ. ανταλλαγή αρχείων, chat, video κλήσεις κλπ.) χωρίς να παίζει ρόλο το δίκτυο από όπου προέρχονται. Σκεφτείτε ένα Room με επαφές σας από Google+, Facebook, Twitter, LinkedIn, Windows Live, όπου ο καθένας θα μπορεί να βλέπει και να αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη ομάδα (π.χ. οικογένεια, συνάδελφοι κλπ.). Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι αν θα πρέπει όλοι οι χρήστες να διαθέτουν συσκευή Windows Phone 8 για να μπουν στο Room...

Windows Phone 8 Kid's Corner

Νέα λειτουργία είναι και το Kid's Corner, όπου ο γονέας μπορεί να κλειδώσει τη συσκευή του με ένα passcode ώστε όταν αυτή βρίσκεται στα χέρια του παιδιού να έχει πρόσβαση μόνο σε ορισμένες εφαρμογές και αρχεία μουσικής ή video (τα οποία ορίζει ο γονέας). Να σημειωθεί ότι η συσκευή συνεχίζει να λαμβάνει γραπτά μηνύματα και ειδοποιήσεις, αλλά παραμένουν κρυφά, ωστόσο, οι τηλεφωνικές κλήσεις έρχονται και ακούγονται κανονικά. Πάντως, η λειτουργία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως Guest Mode για να δίνετε τη συσκευή σας σε κάποιον φίλο για να την περιεργαστεί χωρίς να βλέπει όλο το υλικό σας.

Συνεχίζουμε με τις λειτουργίες της κάμερας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως Camera Hub, καθώς επιτρέπεται σε άλλες εφαρμογές να "κολλήσουν" και να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή της κάμερας, όπως φίλτρα ή δυνατότητες επεξεργασίας κλπ.

Ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι και το DataSense, χάριν στην οποία ο χρήστης ενημερώνεται για τη χρήση data κάθε εφαρμογής και λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν πλησιάζει να καταναλώσει όλο το μηνιαίο πακέτο που χρησιμοποιεί. Τότε, το DataSense αρχίζει να συμπιέζει τις ιστοσελίδες, ελέγχει αυτόματα για κοντινά δίκτυα WiFi και γενικότερα προσπαθεί να "προστατεύσει" το πακέτο δεδομένων του χρήστη.

Skype Windows Phone 8

Όπως και στην περίπτωση του Windows 8, έτσι και τώρα για το Windows Phone 8 η Microsoft έχει επανασχεδίασει πλήρως το Skype επάνω στο νέο λειτουργικό σύστημα, υποσχόμενη χαμηλή κατανάλωση της μπαταρίας, δυνατότητα λήψης μηνυμάτων και ειδοποιήσεων ακόμη και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε άλλη εφαρμογή ή έχει κλειδωμένη τη συσκευή του, αλλά και πρόσβαση στις επαφές των People Hub Rooms.

Προτού περάσετε στα παρακάτω videos-παρουσίαση του Windows Phone 8 από τον Joe Belfiore, αξίζει να αναφέρουμε την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Xbox Music και φυσικά την υποστήριξη της λειτουργίας SmartGlass, τα οποία έχουμε δει σε παλαιότερα posts για το Windows 8 και το Microsoft Surface.

Meet Windows Phone 8

Getting started with Windows Phone 8

Pinning, theme colors, and more in Windows Phone 8

Speech features on Windows Phone 8

Text your current location in Windows Phone 8

Find your apps and games in Windows Phone 8

Crop and rotate a photo in Windows Phone 8

Windows Phone 8: Bringing you closer to the people who matter the most

Windows Phone 8: The perfect companion for your PC

Windows Phone 8: The most personal phone

Για επίλογο σας αφήσαμε τη διαφήμιση του Windows Phone 8 σε περιγραφή του Steve Ballmer!

BONUS: Θυμηθείτε ότι ο Ballmer διαφήμιζε το Windows 1.0 OS το 1986. Το μαλλί παραμένει το ίδιο:

[Microsoft]

Loading