Xbox Music: Εγκαίνια της μουσικής υπηρεσίας για Xbox 360, Windows 8/8 RT και Windows Phone 8 [Video]

Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα πλέον τη συνδρομητική μουσική υπηρεσία Xbox Music, η οποία θα αντικαταστήσει το Zune Music και θα κάνει την εμφάνιση της από αύριο για τους κατόχους Xbox 360, ενώ θα είναι προεγκατεστημένη σε Windows 8 PCs/tablets και Windows Phone 8 smartphones από τις 26 Οκτωβρίου.

Xbox Music

Η υπηρεσία Xbox Music θα προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν live streaming τραγουδιών (με διαφημίσεις), αλλά μετά το πρώτο εξάμηνο η δωρεάν χρήση θα είναι περιορισμένη, εκτός αν ο χρήστης πληρώσει πλήρη συνδρομή $9.99/μήνα.

Ακόμη, η Microsoft θα εγκαινιάσει και το κατάστημα Xbox Music Store για αγορά και downloads τραγουδιών, ενώ στην έναρξη θα είναι διαθέσιμη και η λειτουργία Smart DJ για ευκολία στη δημιουργία playlist και διαχείριση των διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών.

Xbox Music 1

Φυσικά, ο χρήστης θα μπορεί να συγχρονίσει τη μουσική βιβλιοθήκη που έχει στην κατοχή του με τη νέα υπηρεσία, χάριν στη λειτουργία scan-and-match, η οποία σαρώνει το δίσκο και βρίσκει τα αντίστοιχα τραγούδια στη βάση (30 εκατ. τραγουδιών) του Xbox Music.

Στα μελλοντικά σχέδια της Microsoft περιλαμβάνεται η προσθήκη λειτουργιών κοινωνικής δικτύωσης, η επικοινωνία με υπηρεσίες αποθήκευσης σε cloud (προφανώς το SkyDrive), καθώς και το λανσάρισμα σε άλλες πλατφόρμες μέσα στο 2013 (iOS, Android).

 

 

[PR]

Loading