Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομο ‘ανέβασμα’ του Wolverine!

Το παράνομο κατέβασμα αρχείων στο διαδίκτυο δίνει και παίρνει (ακόμα και από αυτούς που δεν το περιμένεις) και συνεπώς τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πιο σκληρά μέτρα κατά της πειρατείας, τουλάχιστον για τους uploaders…

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος άντρας που ανέβασε στο MegaUpload την τανία της Twentieth Century Fox, ‘X-Men Origins: Wolverine’, ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους!

Παρά το γεγονός ότι η Fox κατόρθωσε μέσα σε μία μέρα να την απομακρύνει από το MegaUpload, το κακό είχε γίνει και η ταινία ήταν ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα από δεκάδες άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Ένα μήνα αργότερα, η κυκλοφορία της ταινίας δε συνοδεύτηκε από τις αναμενόμενες πωλήσεις εισιτηρίων και η εταιρεία αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά.

Το δικαστήριο περιέγραψε τις ενέργειες του κατηγορουμένου ως “εξαιρετικά σοβαρές” και πέρα από την ετήσια ποινή φυλάκισης, του επέβαλε επίβλεψη ενός έτους και πολλούς περιορισμούς όσον αφορά τη διαδικτυακή του δραστηριότητα.

[πηγή venturebeat]

Advertisements
This entry was posted in Cinema, Featured, Internet. Bookmark the permalink.

One Response to Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομο ‘ανέβασμα’ του Wolverine!

  1. Pingback: e-CITYmap News Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομο ‘ανέβασμα’ του Wolverine!