Θύμα επίθεσης σε bar στο San Francisco επειδή φορούσε Google Glass

sarah-slocum

Το Google Glass μπορεί να θεωρείται μία από τις πλέον υποσχόμενες τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν πιο έντονα τα επόμενα χρόνια, αλλά φαίνεται ότι θα έρχεται συχνά στην επικαιρότητα και για όχι τόσο ευχάριστους λόγους. Ήδη έχουμε ακούσει για bar στο Seattle που απαγορεύει τη χρήση του αμφιλεγόμενου gadget, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα χοντραίνουν στο San Francisco.

Όπως αναφέρει το CBS, μια γυναίκα έπεσε θύμα επίθεσης και ληστείας μέσα σε bar επειδή επιχείρησε να δείξει στους φίλους της πως λειτουργεί το Google Glass. Τότε, την πλησίασαν απειλητικά δύο γυναίκες και ένας άντρας (θαμώνες του bar), με τον τελευταίο να της αρπάζει το Google Glass θεωρώντας ότι τους καταγράφει. Αργότερα, αφού υπήρξε γενικότερα επιθετικό κλίμα και από άλλους πελάτες του καταστήματος, το θύμα πήρε πίσω το gadget της, ωστόσο, διαπίστωσε ότι της έλειπαν το πορτοφόλι και η τσάντα της.

Από δηλώσεις μαρτύρων το συγκεκριμένο bar χαρακτηρίζεται ως "punk-rock", άρα μάλλον κακώς επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το Google Glass της. Από την άλλη, ίσως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί γύρω του μια συσκευή που μπορεί να καταγράφει την δραστηριότητα τους χωρίς την έγκριση τους και χωρίς να το γνωρίζουν. Έξαλλου, ο τύπος που άρπαξε αρχικά το Google Glass από το θύμα, έχει καταγραφεί στην κάμερα του...

[via]

Loading