Xbox Series X: Επίσημα αποκαλυπτήρια για τις τεχνικές προδιαγραφές του!

Τέλος οι φήμες και οι διαρροές. Η Microsoft αποκαλύπτει επίσημα πλέον όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X μαζί με συγκριτικά videos απέναντι στο Xbox One X για να δείξει την πρόοδο που έχει γίνει στις δυνατότητες της νέας παιχνιδοκονσόλας.

Remote file

Η εταιρεία χρησιμοποιεί custom επεξεργαστή AMD Zen 2 (7nm) με οκτώ πυρήνες χρονισμένους σε συχνότητα 3.8GHz ο καθένας, custom επεξεργαστή γραφικών AMD RDNA 2 (7nm) με 52 πυρήνες χρονισμένους στα 1.825GHz ο καθένας και συνολική απόδοση 12 teraflops, 16GB μνήμη RAM GDDR6 και custom αποθηκευτικό χώρο NVMe SSD χωρητικότητας 1TB κατασκευής Seagate.

xbox-series-x-official-specs-3.jpg

Η Microsoft χρησιμοποιεί δύο mainboards στον compact σχεδιασμό του Xbox Series X και όλο το hardware ψύχεται από ανεμιστήρα 130mm που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κατασκευής (ο αέρας τραβιέται από κάτω προς τα επάνω).

Οι χρήστες θα μπορούν να επεκτείνουν τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο μέσω της υποδοχής USB 3.2 (για σύνδεση εξωτερικού HDD), ενώ υπάρχει και οπτικό 4K Blu-ray drive. Σύμφωνα με τη Microsoft, ο στόχος είναι να προσφέρουν gaming σε ανάλυση 4Κ στα 60fps και σε ορισμένες περιπτώσεις έως 120fps.

Σε ό,τι αφορά τον custom SSD 1TB, η Microsoft κάνει λόγο για μια τεχνολογία “Xbox Velocity Architecture” που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ hardware και software ειδικά για την ταχύτερη δυνατή φόρτωση των παιχνιδιών. Το αποτέλεσμα θα το δούμε σε μεγάλα και απαιτητικά open-world games, καθώς οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν κόσμους υψηλής λεπτομέρειας που θα φορτώνουν δυναμικά εκμεταλλευόμενοι την επεξεργαστική ισχύ και την ταχύτητα του SSD.

Επιπλέον, ο νέος SSD θα επιτρέψει στους χρήστες να συνεχίζουν το παιχνίδι έχοντας ανοικτούς διάφορους τίτλους στο background, ακόμη και όταν το Xbox Series X επανεκκινείται μετά από κάποιο update. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε παιχνίδι θα αποθηκεύεται απευθείας στον SSD, έτσι ώστε να συνεχίζεις άμεσα το παιχνίδι μετά από ημέρες ή/και εβδομάδες χωρίς καθυστερήσεις.

xbox-series-x-official-specs-4.jpg

Ακόμη, το επόμενης γενιάς Xbox υποστηρίζει 8K gaming και frame rates έως 120fps σε ορισμενα παιχνίδια. Η εταιρεία συνεργάζεται με τον οργανισμό HDMI και διάφορους κατασκευαστές τηλεοράσεων για να υποστηρίξει τις τεχνολογίες ALLM (Auto Low Latency Mode) και VRR (Variable Refresh Rate) ως μέρος τους HDMI 2.1.

Χάριν στην μείωση της καθυστέρησης (latency), οι ενέργειες που πραγματοποιείς στο Xbox controller θα φαίνονται στην οθόνη ακόμα πιο γρήγορα. Σχετικά με το νέο controller, διαθέτει πλέον υποδοχή USB Type-C, νέο share button για αποστολή screenshot και clips, ενώ χρησιμοποιεί μπαταρίες AA.

Xbox Series X - Τεχνικές προδιαγραφές

CPU8x Cores @ 3.8 GHz (3.66 GHz w/ SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU12 TFLOPS, 52 CUs @ 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Die Size360.45 mm2
Process7nm Enhanced
Memory16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Memory Bandwidth10GB @ 560 GB/s, 6GB @ 336 GB/s
Internal Storage1 TB Custom NVME SSD
I/O Throughput2.4 GB/s (Raw), 4.8 GB/s (Compressed, with custom hardware decompression block)
Expandable Storage1 TB Expansion Card (matches internal storage exactly)
External StorageUSB 3.2 External HDD Support
Optical Drive4K UHD Blu-Ray Drive
Performance Target4K @ 60 FPS, Up to 120 FPS

[Xbox]

Loading