Xbox Series X/S: Πωλούνται με ταχύτερο ρυθμό από κάθε άλλη γενιά Xbox

Μπορεί να μην βρίσκουμε Xbox Series X στην αγορά ούτε…για να βγάλουμε μια selfie μαζί του, παρόλα αυτά, ο Phil Spencer δηλώνει πως η νέα γενιά παιχνιδοκονσολών έχει ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες γενιές σε ρυθμό πωλήσεων. Προφανώς ο επικεφαλής του Xbox δεν μιλά για τον συνολικό αριθμό πωλήσεων που σημείωσαν τα προηγούμενα Xbox, αλλά για τον αριθμό τεμαχίων που έχουν διατεθεί σε αυτούς τους πρώτους 14 μήνες ζωής των Xbox Series X/S.

Παρά τα τεράστια προβλήματα στη διανομή της νέας γενιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της πανδημίας και των σημαντικών ελλείψεων στις μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων και επεξεργαστών, το κοινό δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα Xbox Series X/S. Σε αυτό πιθανότατα βοηθά το γεγονός πως υπάρχει η επιλογή του πολύ πιο προσιτού Xbox Series S, κάτι που εξυπηρετεί σαφέστατα μεγάλο αριθμό χρηστών που είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε δεν επιθυμούν να “ρισκάρουν” μια επένδυση αρκετά υψηλότερη τόσο σύντομα.

Αξίζει να καταγράψουμε και την δήλωση του Phil Spencer σχετικά με τη διαθεσιμότητα των Xbox Series X/S, αλλά και των PlayStation 5 και Nintendo Switch. Ο Spencer ισχυρίζεται πως οι γραμμές παραγωγής έχουν αποκατασταθεί για όλους τους κατασκευαστές, και μάλιστα η παραγωγή τους κινείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως πάντα. Αυτό που έχει αλλάξει δραματικά είναι η ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό, γι’ αυτό θα πρέπει να βρουν (όλοι) τρόπο να καλύψουν αυτήν την τεράστια ζήτηση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading