Xbox Series X/S: Στα $220 το κόστος της εξωτερικής κάρτας μνήμης 1TB

Αποκαλύφθηκε η τιμή του έξτρα αποθηκευτικού χώρου 1TB για τα Xbox Series X/S και δυστυχώς τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους gamers. Η Microsoft τιμολογεί την κάρτα στα $220, δηλαδή σχεδόν όσο κοστίζει η έκδοση Xbox Series S!

Υπενθυμίζουμε ότι το Xbox Series S διαθέτει 512GB ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και το Xbox Series X 1TB, επομένως, το μέγιστο όριο επέκτασης είναι στο 1.5TB και στα 2TB αντίστοιχα αφού αμφότερα διαθέτουν μόνο μία υποδοχή για εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Το κόστος είναι σίγουρα αρκετά μεγάλο και πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της αρχιτεκτονικής Xbox Velocity τα παιχνίδια μπορούν να τρέξουν σε πλήρη ισχύ μόνο μέσα από τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο ή τη συγκεκριμένη κάρτα.

Οι gamers έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν άλλου τύπου εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους μέσω της υποδοχής USB, παρόλα αυτά, θα πρέπει να μεταφέρουν τα παιχνίδια από αυτά στον ταχύτερο εσωτερικό δίσκο PCIe 4.0 NVMe ή στην εξωτερική κάρτα. Σημειώστε, επίσης, ότι τα παιχνίδια που δεν είναι βελτιστοποιημένα για την αρχιτεκτονική Xbox Velocity θα μπορούν να τρέξουν κανονικά από οποιονδήποτε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Αν κρίνουμε από τα μεγέθη των πιο σύγχρονων video games, ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι ένα θέμα για πολλούς gamers, παρά την εξαγγελία της Microsoft πως οι εκδόσεις του Xbox Series S θα είναι κατά 30% πιο μικρές σε όγκο λόγω της χαμηλότερης ανάλυσης (1440p αντί 4K).

Για την ώρα η μοναδική κατασκευάστρια εξωτερικών καρτών μνήμης για τα Xbox Series X/S είναι η Seagate, επομένως, ίσως διορθωθεί η κατάσταση μέσα στους επόμενους μήνες. Σε ό,τι αφορά το PlayStation 5, οι gamers έχουν μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για να επεκτείνουν τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, αν και θα πρέπει επίσης να είναι PCIe 4.0 NVMe.

Loading