Xiaomi: Demo της τεχνολογίας UWB για τη διαχείριση ηλεκτρονικών συσκευών

Η τεχνολογία Ultra Wide Band έχει αρχίσει να ενσωματώνεται σε ορισμένα smartphones ως μια λύση για την ασύρματη μεταφορά δεδομένων σε κοντινή απόσταση υπολογίζοντας την απόσταση και τη σχετική θέση μεταξύ των δύο συσκευών που ανταλλάσσουν πληροφορίες. Ήδη την έχουμε δει στα Xiaomi Mi 10 Pro 5G, Samsung Galaxy Z Fold2 και Samsung Galaxy Note20 Ultra, με την τεχνολογία να υποστηρίζεται από τα ενσωματωμένα NXP chips.

Η Xiaomi επενδύει πολύ επάνω στο UWB και παρουσιάζει ένα demo video των δυνατοτήτων της για να δείξει πως θα μπορούσε να γίνεται η εκτέλεσε διάφορων ενεργειών στρέφοντας το smartphone προς την κατεύθυνση άλλων έξυπνων συσκευών. Για παράδειγμα, θα μπορείς να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις έναν ανεμιστήρα, να διαχειρίζεσαι τη μουσική αναπαραγωγή σε ηχεία, την τηλεόραση κλπ. μετατρέποντας ουσιαστικά το smartphone σε τηλεχειριστήριο.

Σύμφωνα με τη Xiaomi, η τεχνολογία UWB θα γλιτώσει τους χρήστες από τον βραχνά των διαφορετικών τηλεχειριστηρίων για τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, ενώ ισχυρίζεται ότι η ακρίβεια θέσης φτάνει στα επίπεδα των 3°. Ακόμη, η αναγνώριση της απόστασης μπορεί να εφαρμοστεί σε σενάρια τύπου ξεκλειδώματος της εξώπορτας ή του αυτοκινήτου όταν πλησιάζεις με το smartphone στο χέρι.

Δείτε το video για να πάρετε μια εικόνα:

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading