Samsung Galaxy Z Fold2 Review: Το μέλλον είναι ήδη εδώ

Οι πειραματισμοί της Samsung με αναδιπλούμενα smartphones έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, άσχετα αν η εταιρεία κατάφερε τελικά να κυκλοφορήσει το πρώτο ολοκληρωμένο προϊόν μόλις πέρυσι και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο, αφού η πρώτη φουρνιά του Galaxy Fold αποδείχτηκε προβληματική σε αρκετούς τομείς και αναγκάστηκε να την αποσύρει λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο τότε CEO του τμήματος mobile, κ. DJ Koh, είχε απολογηθεί για τις αστοχίες στην οθόνη και τον μεντεσέ, υποσχέθηκε ότι θα διορθωθούν τα πράγματα και τελικά φτάσαμε στην IFA 2019 για να δούμε από κοντά το πρώτο Galaxy Fold.

Κατά την πολυήμερη παραμονή μας στο Βερολίνο σχεδόν καθημερινά περνούσαμε μια βόλτα από το εντυπωσιακό περίπτερο της Samsung για να περιεργαστούμε το Galaxy Fold και είναι γεγονός ότι τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία είχαμε μπροστά μας ένα τεχνολογικό “θαύμα”, από την άλλη έμοιαζε περισσότερο με μια πειραματική συσκευή που χρειαζόταν αρκετή δουλειά για να φτάσει στο σημείο να θεωρείται πραγματικό προϊόν. Η πορεία του στην αγορά, βέβαια, απέδειξε ότι υπάρχει κοινό που επιθυμεί να ζήσει το μέλλον από τώρα και φυσικά έχει τα χρήματα για να προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά.

Η δεύτερη εμπειρία μας με αναδιπλούμενο smartphone από τη Samsung ήταν σαφέστατα πολύ καλύτερη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για το Samsung Galaxy Z Flip, το οποίο δοκιμάσαμα εκτενέστατα στις αρχές αυτής της περίεργης χρονιάς και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας στο αντίστοιχο review. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε στο σήμερα για να πάρουμε στα χέρια μας το Samsung Galaxy Z Fold2, το οποίο και χρησιμοποιούμε καθημερινά σαν βασική συσκευή εδώ και μερικές ημέρες για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Προτού περάσουμε στην ανάλυση μας, να σημειώσουμε ότι το Samsung Galaxy Z Fold2 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σε τιμή €2099.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-7.jpg

Samsung Galaxy Z Fold2 - Κατασκευή / Σχεδιασμός

Λένε ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή, και αναμφίβολα αυτό αληθεύει στην περίπτωση του Galaxy Z Fold2. Έχοντας την εμπειρία από τα προηγούμενα δύο αναδιπλούμενα smartphones της Samsung, με το που πιάσαμε στα χέρια μας το νέο μοντέλο ξαφνιαστήκαμε πολύ ευχάριστα. Τρομερά στιβαρή και εκλεπτυσμένη κατασκευή, όμορφο design και η πολυτέλεια να αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του, από τις οθόνες μέχρι τον νέο μηχανισμό του μεντεσέ.

Όσοι είχατε επαφή με το πρώτης γενιάς Galaxy Fold θα θυμάστε ήταν έντονη η αίσθηση του “πλαστικού”, ειδικά όταν άγγιζες την εσωτερική εύκαμπτη οθόνη. Στην περίπτωση του Galaxy Z Fold2 καταφέραν να φέρουν το premium στοιχείο στα πάντα.

Ξεκινώντας από το πολύ βασικό κομμάτι του μεντεσέ, η πρόοδος που σημείωσε η Samsung είναι εντυπωσιακή. Η συσκευή μπορεί να ανοίξει και να σταθεί μισάνοιχτη υπό οποιαδήποτε γωνία, αν και χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιήσεις και τα δύο χέρια για να το ανοίξεις, δεν υπάρχει εμφανές κενό στα σημεία δίπλωσης της οθόνης (αν θυμάστε πέρυσι εκεί ήταν το πρόβλημα διότι εισερχόταν σκόνη και σκουπιδάκια) και έχει ενσωματωθεί ένας νέο μηχανισμός αυτοκαθαρισμού που θυμίζει τα βουρτσάκια από τις ηλεκτρικές σκούπες για να διώχνει οτιδήποτε μπορεί να εισέλθει κάτω από την οθόνη για να δημιουργήσει πρόβλημα.

Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί matte γυαλί όπως στο Galaxy Note20 Ultra, και ως εκ τούτου δεν φαίνονται οι δαχτυλιές, αλλά το υλικό στην ένωση είναι γυαλιστερό (οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι Mystic Bronze και Mystic Black). Εκεί βρίσκεται και το μεγάλο ορθογώνιο camera module με τρεις αισθητήρες κάμερας.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-8.jpg

Στη δεξιά πλευρά υπάρχει το power button με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και τα volume buttons, στην αριστερή πλευρά η υποδοχή για κάρτα nanoSIM, στο κάτω μέρος υποδοχή USB Type-C και ηχείο, ενώ στο επάνω μέρος υπάρχει ακόμη ένα ηχείο (αμφότερα τα ηχεία stereo).

Η σημαντικότερη εμφανισιακή αλλαγή είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερης εξωτερικής οθόνης 6.2’’ που καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη όταν το έχεις κλειστό και μάλιστα διαθέτει οπή επάνω κεντρικά για εξωτερική selfie κάμερα. Όταν το ανοίγεις, ξεδιπλώνεται η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη που διαθέτει οπή κεντρικά επάνω στη δεξιά πλευρά της επίσης για selfie κάμερα.

Συνολικά, το Galaxy Z Fold2 είναι μακρόστενο όταν το κρατάς κλειστό (αναλογία οθόνης 25:9) και μετατρέπεται σε σχεδόν τετράγωνο tablet 7.6’’ όταν το κρατάς ανοιχτό. Να σημειώσουμε ότι η εξωτερική οθόνη προστατεύεται από τη νέα επικάλυψη της Corning, το Gorilla Glass Victus, ενώ η εσωτερική από την επικάλυψη Ultra Thin Glass της Samsung. Σημαντική και η βελτίωση στα bezels των δύο οθονών, αφού είναι σχεδόν edge-to-edge.

Στη γενική εμπειρία κουβαλήματος και χρήσης, το Samsung Galaxy Z Fold2 είναι προφανώς ογκώδες όταν το κουβαλάς στην τσέπη σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα, το άνοιγμα γίνεται μόνο χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια (εκτός αν είσαι 2 μέτρα και έχεις πολύ δυνατά δάχτυλα), είναι στιβαρό στο κράτημα (σε αντίθεση π.χ. με το γλυστερό Galaxy Note20 Ultra) και πολύ εύχρηστο με το ένα χέρι όταν το έχεις ανοικτό. Το κλείσιμο, πάντως, γίνεται εύκολο με το ένα χέρι.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-14.jpg

Samsung Galaxy Z Fold2 - Οθόνες

Αναφέραμε ήδη τα μεγέθη των δύο οθονών, ας δούμε και πως τις νιώθουμε στην καθημερινή χρήση.

Η εξωτερική οθόνη διαθέτει Dynamic AMOLED panel ανάλυσης 2260 x 816 (386ppi) και ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας είναι σταθερός στα 60Hz. Ό,τι περιμένει κανείς από ένα τέτοιο το έχει κανονικά στο Galaxy Z Fold2, δηλαδή πολύ ζωηρά χρώματα και έντονο μαύρο, υψηλή αντίθεση, υψηλή φωτεινότητα και ευκρίνεια στο φως της ημέρας. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από πλευράς επιδόσεων και είμαστε σαφέστατα πολύ ευχαριστημένοι από τη χρησιμότητα που προσφέρει στον χρήστη για να μην ανοιγοκλείνει όλη την ώρα τη συσκευή, ωστόσο, πρέπει να καταγράψουμε ότι η αρκετά μακρόστενη αναλογία δεν είναι ιδανική για ορισμένες απλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, το εικονικό πληκτρολόγιο είναι πολύ μικρό και αν έχεις λίγο πιο χοντρά δάχτυλα θα δυσκολευτείς να το χρησιμοποιήσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εξωτερική οθόνη εξυπηρετεί περισσότερο να δεις στα γρήγορα ένα εισερχόμενο email ή μήνυμα, αλλά και να σερφάρεις στα social media και στον web browser, παρά για να κάνεις “σοβαρή” δουλειά. Υποστηρίζει, πάντως, κανονικά όλες τις λειτουργίες του περιβάλλοντος χρήσης OneUI σαν να έχεις ένα κλασικό smartphone της Samsung στα χέρια σου.

Σε ό,τι αφορά τον πρωταγωνιστή του Galaxy Z Fold2, δηλαδή την εσωτερική εύκαμπτη οθόνη, η πρώτη ερώτηση που θα κάνει η πλειοψηφία των καταναλωτών αφορά το “τσάκισμα” στο σημείο της ένωσης. Η απάντηση είναι απλή και ειλικρινής: Ναι, φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως το αντιλαμβάνεσαι όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς πραγματικά τη συσκευή και όχι αν απλά την πιάσεις στα χέρια σου για μερικά λεπτά σε κάποιο κατάστημα. Και πάλι με κάθε ειλικρίνεια θα σας πούμε ότι “διαγράφεται” από το μυαλό σου το γεγονός ότι υπάρχει τσάκισμα. Από ένα σημείο και μετά συνηθίζεις και δεν το παρατηρείς καν, γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στη Samsung διότι κατάφερε να βελτιώσει και αυτό το στοιχείο στο Galaxy Z Fold2.

Στην πιο κλασική ανάλυση, να αναφέρουμε ότι η εσωτερική οθόνη διαθέτει Dynamic AMOLED 2X panel ανάλυσης 2208 x 1768 (373ppi) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz και προστατευτική επικάλυψη Ultra Thin Glass που βελτιώθηκε ιδιαίτερα για να μην αφήνει αυτήν την έντονη πλαστική αίσθηση που βιώσαμε το Galaxy Z Flip. Ομολουγουμένως και πάλι δεν νιώθεις “γυαλί” όταν την αγγίζεις, αλλά είναι τρομερή η βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ακόμη ένα πολύ λεπτό πολυμερές υμένιο που το προστατεύει από μικρογρατζουνιές, το οποίο δεν είναι τόσο εμφανές όσο στο πρώτης γενιάς Galaxy Fold και φυσικά δεν πρέπει να αφαιρέσεις.

Η εμπειρία χρήσης της εσωτερικής οθόνης είναι απλά απολαυστική. Είτε μιλάμε για εργασία, είτε για παρακολούθηση περιεχομένου, είτε για gaming, το Galaxy Z Fold2 στα προσφέρει όλα στον μέγιστο βαθμό και να δούμε τώρα πως θα επιστρέψουμε σε κανονικά μεγέθη…

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-17.jpg

Samsung Galaxy Z Fold2 - Hardware

Με μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy Z Fold2 αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι μάλλον περιττό να αναλύσουμε σε βάθος το κύριο hardware της συσκευής. Με επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 865+, 12GB μνήμη RAM και 512GB αποθηκευτικό χώρο “φορά” την αφρόκρεμα της εποχής και φυσικά δεν μασάει τίποτα σε οτιδήποτε και αν επιχειρήσει ο χρήστης (multitasking, gaming κλπ.).

Γι’ αυτό, ας πούμε δυο κουβέντες για τα όχι τόσο εμπορικά: Διαθέτει 5G modem με υποστήριξη δικτύων mmWave και sub-6GHz, άρα είσαι καλυμμένος για τη νέα εποχή, τα ηχεία του αποδίδουν στερεοφωνικό ήχο με υψηλή καθαρότητα σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων και σε υψηλές εντάσεις, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι λειτουργεί ταχύτατα αρκεί να σε βολεύει η συγκεκριμένη τοποθέτηση (οι απόψεις στο γραφείο διίστανται, διότι κάποιοι δυσκολεύονται με τους side-mounted αισθητήρες).

Το πιο σοβαρό ερώτημα που αφορά το hardware είναι σχετικά με την αυτονομία. Η Samsung τοποθέτησε μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh που ακούγεται μικρή για μια τέτοιου είδους συσκευή που μετατρέπεται ουσιαστικά σε tablet και προορίζεται για έντονο multitasking, παρόλα αυτά, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα θέμα γρήγορου αδειάσματος παρά τη βαριά χρήση που κάναμε. Το Galaxy Z Fold2 βγάζει άνετα τη μέρα με μία φόρτιση, ενώ περιλαμβάνει φορτιστή ισχύος 25W (11W ασύρματη φόρτιση και 4.5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση).

Εδώ να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με άλλες συσκευές της Samsung, το Galaxy Z Fold2 δεν παρουσίασε σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του multitasking και του gaming, αλλά είδαμε παραδόξως ζεστάθηκε αρκετά όταν είχαμε ανοικτή για αρκετή ώρα την εφαρμογή της κάμερας κατά τη λήψη των δειγμάτων για τις ανάγκες αυτού του review.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-12.jpg

Samsung Galaxy Z Fold2 - Κάμερες

Μιας και είπαμε για κάμερες, ας δούμε πως τα καταφέρνει το Galaxy Z Fold2 και σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να μην διαθέτει τα 108MP του Galaxy Note20 Ultra και τον περισκοπικό για το τρελό zoom, αλλά η συνολική εικόνα είναι η ίδια με αυτήν που περιμένει κανείς στις premium συσκευές της Samsung, με τα πολύ θετικά και τα πολύ αρνητικά της.

Η εφαρμογή της κάμερας είναι ακριβώς ίδια και προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα για τους τρεις αισθητήρες των 12MP που βρίσκουμε στο πίσω μέρος (ultrawide, wideangle και telephoto). Το πολύ θετικό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιείς την πίσω κάμερα χωρίς να ανοίξεις τη συσκευή, έτσι ώστε να την κρατάς πιο σταθεροποιημένη, ενώ η εικόνα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη αν αποφασίσεις να ανοίξεις. Υπάρχει η δυνατότητα να διπλώσεις κατά στη μέση την οθόνη για να βλέπεις την εικόνα στο επάνω μισό και κάτω να έχεις προεπισκόπηση της λήψης και τα κουμπιά διαχείρισης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίησης της εξωτερικής οθόνης για να φαίνεται και εκεί η λήψη σου. Ειδικά η στάση στις 90° είναι πολύ χρήσιμη όταν ακουμπάς κάπου το Galaxy Ζ Fold2 για να αποκτάς μεγαλύτερη σταθερότητα χωρίς να κουβαλάς μαζί σου τρίποδο (απαραίτητη για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό).

Στο περιβάλλον της εφαρμογής βλέπουμε τα κλασικά “δεντράκια” για να καταλαβαίνεις άμεσα ποιον φακό χρησιμοποιείς και είναι εμφανής η επιλογή για 2x zoom. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνεις pinch με τα δάκτυλα σου αν θες να φύγεις πέρα από αυτό το όριο, αν και ο θόρυβος αυξάνεται εκθετικά στις λήψεις όσο zoomάρεις. Σε τεχνικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει οπτικό και ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS και EIS).

Από θέμα ποιότητας δεν έχουμε παράπονο σε συνθήκες καλού φωτισμού. Ελαφρώς κορεσμένη απόδοση των χρωμάτων, ευρείες γωνίες με κάπως περιορισμένο barrel effect και πολύ καλή λειτουργία του δυναμικού εύρους αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε τοπία με διαφορετικά επίπεδα σκιών ανάλογα με τον φωτισμό. Το βάθος στις selfies και τις λήψεις Live Focus είναι καμιά φορά υπέρ του δέοντος τεχνητό, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως μένεις δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα.

Εκεί που έχουμε σοβαρές ενστάσεις και απ’ ό,τι φαίνεται οφείλεται στο λογισμικό της Samsung και όχι στις τεχνικές δυνατότητες των smartphones της, είναι στις νυχτερινές λήψεις. Μοιάζει αδιανόητο για συσκευές αυτής της κατηγορίας να προσφέρουν ένα τόσο μέτριο αποτέλεσμα όταν μειώνεται ο φυσικός φωτισμός και θα θέλαμε να δούμε βελτίωση σε αυτόν τον τομέα από την εταιρεία (παρόμοια συμπεράσματα έχουμε και για το Galaxy Note20 Ultra).

Samsung Galaxy Z Fold2 - Λογισμικό / Λειτουργικότητα

Η Samsung φρόντισε το περιβάλλον χρήσης OneUI 2.5 και οι δικές της εφαρμογές να είναι βελτιστοποιημένες για αυτόν τον νέο τύπο συσκευής, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους άλλους δημιουργούς εφαρμογών. Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοφιλών εφαρμογών ακόμα δεν έχει “γραφτεί” για να προσαρμόζεται άμεσα στη μετάβαση από την εξωτερική στενή οθόνη στο “tablet mode”, όμως, οι πρώτες εφαρμογές που μας έρχονται στο μυαλό είναι ήδη έτοιμες (π.χ. Google Maps, YouTube, Netflix, Google Duo).

Το σημαντικότερο στοιχείο, λοιπόν, του Galaxy Z Fold2 από πλευράς λειτουργικότητας δεν είναι άλλο από το περίφημο Flex Mode, το οποίο εκτελείται απόλυτα ικανοποιητικά από όσες εφαρμογές - υπηρεσίες το υποστηρίζουν. Κρατήστε ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από το μενού των ρυθμίσεων για κάθε μία εφαρμογή ξεχωριστά αν θα μεταφέρεται αυτόματα από τη μία εξωτερική στην εσωτερική οθόνη (και το αντιστροφο).

Αν το Flex Mode είναι η καινοτομία, τότε το multitasking είναι ο προφανής λόγος για να εκμεταλλευτεί κανείς τη μεγάλη εσωτερική οθόνη του Galaxy Z Fold2. Το split screen δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως, η μεγάλη οθόνη σου δίνει τον απαραίτητο χώρο να έχεις ανοικτές δύο εφαρμογές σε ικανό μέγεθος για να κάνεις πραγματικά δουλειά μεταφέροντας και υλικό από τη μία στην άλλη με drag-and-drop. Οι ακόμα πιο power users μπορούν να ανοίξουν τρεις εφαρμογές ή/και να προσθέσουν άλλες δύο σε αιωρούμενα παράθυρα με δυνατότητα διαβάθμισης της διαφάνειάς τους (συνολικά 5 δηλαδή). Το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίγουν όλες οι εφαρμογές σε αυτά τα μικρά παράθυρα και τίθεται το ερώτημα αν όντως κάποιος χρειάζεται στην πραγματικότητα ένα τόσο σοβαρό “multitasking”.

Κατά τ’ άλλα, όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του OneUI 2.5 βρίσκονται κανονικά και στο Galaxy Z Fold2 χωρίς κάποια παραλλαγή σε σύγκριση με τις συμβατικές συσκευές της Samsung (π.χ. καθολικό dark mode, Edge Screen, λειτουργία DeX, Link to Windows κλπ.).

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-6.jpg

Samsung Galaxy Z Fold2 - Συμπέρασμα

Είναι άκρως εντυπωσιακή η εξέλιξη της Samsung στο δεύτερης γενιάς αναδιπλούμενο Fold, απ’ όπου και αν το εξετάσει κανείς. Αν πέρυσι μιλούσαμε για μια ματιά στο μέλλον, φέτος μπορούμε να πούμε ότι “το μέλλον είναι ήδη εδώ” απλά χρειάζεται λίγη περισσότερη στήριξη από τους third-party developers για να εκμεταλλεύονται όλες οι εφαρμογές τις δυνατότητες του Galaxy Z Fold2 και να βελτιωθούν οι κάμερες για τις λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.

Στην καθημερινή χρήση με το Galaxy Z Fold2 είναι λογικό να το νιώθεις περίεργο στο πρώτο διάστημα, αφού μιλάμε για μια καινούργια κατηγορία συσκευής, με τον καιρό, όμως, συνηθίζεις και αντιλαμβάνεσαι πως κατάφεραν να μας γεννήσουν νέες ανάγκες που δεν ξέραμε ότι είχαμε. Δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι μια ακριβή συσκευή και σίγουρα δεν απευθύνεται σε όλους στη σημερινή εποχή, αλλά είναι μια καλή απόδειξη για το που θα κινηθεί η αγορά τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι προπαραγγελίες που έχει δεχτεί η Samsung έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την αρχική εκτίμηση της και γι’ αυτό θα αυξήσει την παραγωγή.

Αν μέσα σε έναν μόλις χρόνο έγινε τόσο μεγάλη πρόοδος, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ακόμη πιο λεπτή, πιο λειτουργική και πιο προσιτή τρίτη γενιά αναδιπλούμενων από τη Samsung.

Galaxy Z Fold2 Τεχνικές Προδιαγραφές

Οθόνη

Εσωτερική οθόνη*

-7,6'' QXGA+ Dynamic AMOLED 2X οθόνη (22.5:18) Infinity Flex οθόνη (2208 x 1768), 373ppi

Εξωτερική οθόνη**

- 6,2'' HD+ Super AMOLED οθόνη (25:9), 2260 x 816, 386ppi

* Εσωτερική οθόνη: Η οθόνη μετριέται διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική περιοχή με δυνατότητα προβολής είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών.
**Εξωτερική οθόνη: Η οθόνη μετριέται διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική περιοχή με δυνατότητα προβολής είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών.

Διαστάσεις και βάρος

Διπλωμένο: 68.0 x 159.2 x 16.8mm (Με τον μηχανισμό) ~ 13.8χιλ(Χωρίς το μηχανισμό), 282γρ.
Σε πλήρη αναδίπλωση: 128.2 x 159.2 x 6.9mm(Πλαίσιο) ~ 6.0χιλ(Οθόνη), 282γρ.

Κάμερα

Κάμερα εξωτερικής οθόνης

10ΜP Selfie κάμερα : F2.2, Μέγεθος Pixel : 1.22μm, FOV: 80˚

Εσωτερική κάμερα

10ΜP Selfie κάμερα : F2.2, Μέγεθος Pixel : 1.22μm, FOV: 80˚

Πίσω τριπλή κάμερα

12MP υπερ-ευρυγώνια κάμερα: F2.2 ,Μέγεθος Pixel: 1.12μm, FOV : 123˚

12ΜΡ ευρυγώνια κάμερα: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Μέγεθος Pixel: 1.8μm, FOV: 83˚
12MP κάμερα τηλεφακού: PDAF, F2.4, OIS, Μέγεθος Pixel: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x out and 2x in οπτικό zoom, έως 10x ψηφιακό zoom, HDR10+ εγγραφή, AF Tracking

Επεξεργαστής

Οκταπύρηνος επεξεργαστής 7nm 64-bit (3.09GHz+ 2.40GHz + 1.80GHz)

Μνήμη

12GB RAM με 512GB εσωτερική αποθήκευση (UFS3.1)*

12GB RAM με 256GB εσωτερική αποθήκευση (UFS3.1)**

*Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στα 512 GB διατίθεται μόνο σε επιλεγμένες αγορές, όπως η ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ταϊβάν. Η πραγματική διαθέσιμη αποθηκευτική μνήμη μπορεί να εξαρτάται από το προ-εγκατεστημένο λογισμικό

** Η πραγματική διαθέσιμη αποθηκευτική μνήμη μπορεί να εξαρτάται από το προ-εγκατεστημένο λογισμικό

Μπαταρία

4500mAh (τυπική τιμή) διπλή μπαταρία*

* Τυπική τιμή που δοκιμάστηκε υπό εργοστασιακές συνθήκες. Η τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή, λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στην χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960. Η αξιολογημένη (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 4365mAh. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον του δικτύου, τα μοτίβα χρήσης και άλλους παράγοντες.

Φόρτιση

Ταχεία φόρτιση συμβατή ενσύρματα και ασύρματα*
Wireless PowerShare**

* Ενσύρματη φόρτιση συμβατή με QC2.0 και AFC, ασύρματη φόρτιση συμβατή με WPC και PMA
** Το Wireless PowerShare είναι συμβατό μόνο για συσκευές Samsung ή smartphones άλλων εταιρειών που διαθέτουν ασύρματη φόρτιση WPC Qi, όπως τα Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra Galaxy S20, S20 +, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10 +, Galaxy S10e, S10, S10 + S9, S9 +, S8, S8 +, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge +, Note9, Note8, Note FE, Note5 και wearables όπως τα Galaxy Watch Active, Gear Sport , Gear S3, Galaxy Watch και Galaxy Buds. Ενδέχεται να μην λειτουργεί με ορισμένα αξεσουάρ, θήκες ή συσκευές άλλων εταιρειών. Μπορεί να επηρεάσει τη λήψη κλήσεων ή τις υπηρεσίες δεδομένων, ανάλογα με το περιβάλλον του δικτύου σας.

Λειτουργικό Σύστημα

Android 10

Δίκτυο

[LTE]*: Ενισχυμένο 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
- Mέχρι 2Gbps Download / Μέχρι 200Mbps Upload

[5G]**: Μη αυτόνομο(NSA), Αυτόνομο (SA), Sub6 / mmWave
* Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα τη χώρα, τον πάροχο και το περιβάλλον χρήστη.

** Απαιτείται βέλτιστη σύνδεση 5G. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά, τον πάροχο και το περιβάλλον χρήστη.

Συνδεσιμότητα

[Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth]* Bluetooth® v 5.0 (LE μέχρι και 2Mbps), USB type-C θύρα, NFC, Τοποθεσία (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra Wide Band]

*Η κάλυψη Galileo και BeiDou ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Η κάλυψη BeiDou ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη για ορισμένες χώρες.

Κάρτα SIM

Μία Esim και μία Nano SIM
* Η κάρτα SIM πωλείται ξεχωριστά. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα τη χώρα και τον πάροχο.

* Η eSIM απαιτεί ένα πρόγραμμα ασύρματης υπηρεσίας και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας χωρίς τη χρήση μιας nano SIM. Η διαθεσιμότητα της eSIM ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού, τη χώρα και τον πάροχο. Ενημερωθείτε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας εάν το πρόγραμμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει eSIM.

Πληρωμές (Samsung Pay)

Πιστωτικές & χρεωστικές κάρτες: υποστήριξη MST και / ή NFC
Κάρτες μέλους, δωροκάρτες, κάρτες συγκοινωνίας, υπηρεσία πόντων ανταμοιβής
* Διατίθεται σε επιλεγμένες χώρες. Οι λύσεις πληρωμής και οι διαθέσιμες δυνατότητες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τους παρόχους υπηρεσιών.

Αισθητήρες

Χωρητικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (στο πλάι), επιταχυνσιόμετρο, βαρόμετρο, αισθητήρας γυροσκοπίου, γεωμαγνητικός αισθητήρας, αισθητήρας περιβάλλοντος χώρου, αισθητήρας εγγύτητας, αισθητήρας φωτός

Ταυτοποίηση

Τύπος κλειδώματος: μοτίβο, PIN, κωδικός πρόσβασης
Τύπος βιομετρικού κλειδώματος: Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων *, Αναγνώριση προσώπου
* Το Galaxy Z Fold2 διαθέτει έναν χωρητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι

Ήχος

Στερεοφωνικά ηχεία

Ήχος surround με τεχνολογία Dolby Atmos (περιλαμβάνεται το Dolby Digital, το Dolby Digital Plus.)
UHQ 32-bit &DSD64/128 υποστήριξη*, PCM: έως 32 bits, DSD: DSD64/128
Τύπος αναπαραγωγής ήχου: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

* Η αναπαραγωγή DSD64 και DSD128 μπορεί να περιοριστεί ανάλογα με τη μορφή του αρχείου.

Βίντεο

Τύπος αναπαραγωγής βίντεο: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Σύνδεση τηλεόρασης: Ασύρματα: Smart View (αντικατοπτρισμός οθόνης 1080p στα 30fps) / Ενσύρματα: υποστηρίζει DisplayPort μέσω USB type-C θύρας. Υποστηρίζει έξοδο για βίντεο κατά τη σύνδεση μέσω αντάπτορα HDMI. (DisplayPort 4K UHD στα 60 fps)

Ασφάλεια


Προστασία Knox: παρακολούθηση και προστασία σε πραγματικό χρόνο.
Πρόληψη από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. (Με την υποστήριξη της McAfee)
Ασφαλής Φάκελος: ένας ασφαλής χώρος στη συσκευή για τη διατήρηση περιεχομένου όπως εφαρμογές, φωτογραφίες και βίντεο, προστατευμένο με τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων
* Οι πάροχοι λύσεων πρόληψης από ιούς και κακόβουλα λογισμικά ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα τη χώρα. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Χρώματα

[Βασικό χρώμα]
Mystic Black, Mystic Bronze
[Εξατομικευμένο χρώμα για το μηχανισμό άρθρωσης] *

Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red, Metallic Blue

* Η εξατομίκευση χρώματος του Κρυφού Μηχανισμού Άρθρωσης θα είναι διαθέσιμη σε 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Καναδά, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Νέας Ζηλανδίας, Πορτογαλίας, Ρωσίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Ταϊλάνδης, ΗΑΕ, ΗΒ, ΗΠΑ και Βιετνάμ.

Στο κουτί

Το Galaxy Z Fold2, Καλώδιο δεδομένων, Αντάπτορας ταξιδιού, Εξωλκέας Οδηγός γρήγορης εκκίνησης,

Ακουστικά (USB Type-C) AKG ήχο, φυλλάδιο για την υπηρεσία Galaxy Z Premier και Brand Story φυλλάδιο
* Τα πραγματικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα ανάλογα με το μοντέλο που αγοράζετε ή τη χώρα ή την περιοχή στην οποία ζείτε. Το χρώμα της συσκευασίας και του καλύμματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το χρώμα της συσκευής.

Loading