Xiaomi Mi 10 Pro: Στην κορυφή του DxOMark για την κάμερα του

Άμεση η αναφορά από το DxOMark για το νέο Xiaomi Mi 10 Pro, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα εχτές από την κινεζική εταιρεία μαζί με το Xiaomi Mi 10, και έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία με συνολικό σκορ 124, αφήνοντας πίσω του το Huawei Mate 30 Pro 5G.

Το Xiaomi Mi 10 Pro διαθέτει κύριο αισθητήρα 108MP μεγέθους 1/1.33’’ με διάφραγμα f/1.69, φακό 8P, οπτικό και ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS και EIS). Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 12MP μεγέθους 1/2.6’’ με διάφραγμα f/2.0 και τηλεφακό 2x, ο τρίτος αισθητήρας είναι 8MP μεγέθους 1/4.4’’ με διάφραγμα f/2.0 και τηλεφακό 10x (υβριδικό zoom), και ο τέταρτος αισθητήρας είναι 20MP μεγέθους 1/2.8’’ με διάφραγμα f/2.2 και υπερευρυγώνιο φακό.

xiaomi-mi-10-pro-dxomark-1.jpg

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα zoom από 0.6x έως 50x και οι φωτογραφίες από την κύρια κάμερα είναι σε γενικές γραμμές στο επίπεδο του Mi Note 10, αλλά με καλύτερη υφή, βελτιωμένη ακρίβεια στις γωνίες του κάδρου και καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, το Mi 10 Pro προσφέρει σημαντικά καλύτερη επεξεργασία του HDR σε έντονο φωτισμό και εσωτερικούς χώρους, ενώ η λεπτομέρεια είναι εξαιρετική ακόμη και στα επίπεδα του 5x zoom. Ακόμη, το DxOMark εξυμνεί τη λεπτομέρεια, τον μικρό θόρυβο και το ευρύ δυναμικό εύρος στο Night Mode, την ακρίβεια στην ισορροπία λευκού και την απόδοση της αυτόματης εστίασης, αλλά και τις λήψεις με τον υπερευρυγώνιο φακό.

Στα αρνητικά καταγράφουν το ghosting που παρατηρείται σε φωτογραφίες με ενεργό HDR από τον υπερευρυγώνιο φακό και στο Night Mode, αλλά και τη δυσκολία του αισθητήρα 108MP στην εστίαση λόγω του περιορισμένου βάθους πεδίου σε σύγκριση με ανταγωνιστικές συσκευές. Τέλος, στον τομέα του video το Xiaomi Mi 10 Pro είναι εξαιρετικό το σύστημα σταθεροποίησης και ταχύτατη η απόκριση της αυτόματης εστίασης τόσο σε λήψεις που γίνονται σε καλό φωτισμό, όσο και στις νυχτερινές, αλλά το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο.

[DxOMark]

Loading