YouTube: Αφαίρεσε 1 εκατ. videos παραπληροφόρησης για την COVID19

Από τον Φεβρουάριο του 2020, η πλατφόρμα του YouTube έχει προβεί στην κατάργηση ενός εκατομμυρίου βίντεο που σχετίζονται με την παραπληροφόρηση της Covid-19, όπως ανέφερε ο Chief Product Officer, Neal Mahon.

Ο Mahon τόνισε ότι:

Η παραπληροφόρηση έχει περάσει από την οριακή στην επικρατούσα κατάσταση. Δεν περιορίζεται πλέον στις κλειστές κοινότητες των αρνητών, αλλά εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι το «κακό περιεχόμενο» αποτυπώνεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό του περιεχομένου του YouTube συνολικά.

Το κακό περιεχόμενο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό των δισεκατομμυρίων βίντεο στο YouTube, περίπου 0.16% έως 0.18% των συνολικών προβολών αποδεικνύεται ότι αποτελεί περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας. Το YouTube αφαιρεί σχεδόν 10 εκατομμύρια βίντεο κάθε τρίμηνο και τα περισσότερα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν καν τις 10 προβολές.

Ο Mahon είπε επίσης ότι η κατάργηση της παραπληροφόρησης αποτελεί μόνο μία πτυχή της προσέγγισης της εταιρείας. Το YouTube εργάζεται για την αναβάθμιση των πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές και τη μείωση της διάδοσης των βίντεο που περιέχουν ψευδείς ειδήσεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε μία παρόμοια κίνηση έχει προβεί και η Facebook η οποία κατεβάζει μαζικά λογαριασμούς που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό της Covid-19.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[YouTube]

Loading