YouTube: Λανσάρει μοναδικά handles (usernames) για κάθε χρήστη της υπηρεσίας

Η μόδα των handles έρχεται σύντομα και στο YouTube, όπως ανακοίνωσε επίσημα η υπηρεσία πριν από μερικές ώρες. Ουσιαστικά πρόκειται για μοναδικά usernames που θα μπορούν να κατοχυρώσουν όλοι οι χρήστες (όχι μόνο οι δημιουργοί περιεχομένου) με σκοπό να γίνει πιο εύκολη η αλληλεπίδραση τους με τους άλλους χρήστες και τα διάφορα κανάλια.

Σύμφωνα με τη ομάδα ανάπτυξης, η υπηρεσία θα ενημερώσει τους δημιουργούς περιεχομένου για την διαδικασία επιλογής του δικού τους, μοναδικού handles, αλλά όσοι έχουν ήδη προσωποποιημένο URL του καναλιού τους, τότε αυτό θα γίνει αυτόματα το δικό τους προσωπικό handle. Θα υπάρχει η επιλογή, βέβαια, να αλλάξεις το handle για το κανάλι σου μέσα από το YouTube Studio.

youtube-handles.jpg

Οι ξεχωριστές σελίδες των καναλιών στο YouTube, αλλά και τα Shorts θα φέρουν σε εμφανή θέση το handle τους για να τα αναγνωρίζεις άμεσα και γενικά η υπηρεσία θα παροτρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν αυτά τα handles για να κάνουν τις όποιες επισημάνσεις τους (tags) σε σχόλια, περιγραφές, συνεργασίες κλπ.

Η μοναδικότητα των handles θα βοηθήσει τους χρήστες να είναι σίγουροι πως αλληλεπιδρούν και παρακολουθούν το περιεχόμενο του δημιουργού - καναλιού που θέλουν, και όχι κάποιου ψεύτικου καναλιού που έτυχε (ή επεδίωξε) να έχει το ίδιο όνομα.

[YouTube]

Loading