YouTube: Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του spam σε σχόλια και chats

Λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος του 2022, η Google προχωρά σε μερικές ακόμη διορθωτικές κινήσεις για την υπηρεσία YouTube, αυτή τη φορά θέλοντας να καταπολεμήσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν και εκνευρίζουν τους χρήστες: το spam.

Καταρχάς, η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά επάνω στην βελτίωση των αυτοματοποιημένων συστημάτων εντοπισμού και αφαίρεσης των spam στα σχόλια και το chat. Μέσα στο 2022 αφαίρεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο spam σχόλια και κατάφερε να απομακρύνει ακόμη περισσότερα bots από τα διάφορα chats.

Επιπλέον, οι χρήστες που συνεχίζουν να παραβιάζουν τους κανόνες ορθής χρήσης της υπηρεσίας θα λαμβάνουν στο εξής προειδοποίηση για την αφαίρεση των σχολίων τους, ενώ θα μπλοκάρεται ο λογαριασμός τους για 24 ώρες αν δεν συμμορφωθούν. Αυτό θα ισχύει αρχικά μόνο για τα σχόλια στην Αγγλική γλώσσα, ωστόσο, αναμένεται ότι θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερες.

Εξάλλου, η ομάδα ανάπτυξης του YouTube ανακοίνωσε μέσω Twitter πως οι δημιουργοί περιεχομένου θα βλέπουν τον ακριβή χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των videos που ανεβάζουν μέχρι να δημοσιευθούν.

[YouTube]

Loading