YouTube: Τέλος στις παραγωγές YouTube Originals

Σύμφωνα με το Variety, κλείνει το τμήμα παραγωγής της Google που δημιουργούσε πρωτότυπο περιεχόμενο στην πλατφόρμα YouTube, συμπεριλαμβανομένων σειρών, εκπαιδευτικών videos, μουσικής, συνεντεύξεων διασημοτήτων και πολλών άλλων.

Αυτό το περιεχόμενο που έφερε την ταυτότητα των YouTube Originals ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο στους συνδρομητές της επί πληρωμής υπηρεσίας YouTube Premium. Το τμήμα της παραγωγής διακόπτει επισήμως τη λειτουργία του και η επικεφαλής του περιεχόμενου του YouTube, Susanne Daniels αποδεσμεύεται από τα καθήκοντα της από τον επερχόμενο Μάρτιο.

Το YouTube Originals αποτελούσε την προσπάθεια της Google να χτυπήσει την επιτυχημένη αντίστοιχη υπηρεσία Netflix, η οποία τράβηξε το βλέμμα του τεχνολογικού κολοσσού το 2016, καθώς διέθεσε στο κοινό βραβευμένες σειρές όπως το House Of Cards και το Orange Is the New Black. Τότε μάλιστα η υπηρεσία YouTube Premium ονομαζόταν YouTube Red και οι παραγωγές τιτλοφορούνταν ως YouTube Red Originals.

Στην αρχή, η ομάδα ανάπτυξης του YouTube στόχευσε στη δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου, επιχειρώντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον των συνδρομητών. Στη συνέχεια, επικεντρώθηκαν στην παραγωγή περιεχόμενου σε στυλ Hollywood και το 2018 κυκλοφόρησαν το επιτυχημένο sequel του Cobra Kai.

Βέβαια, οι κινήσεις της Google είναι πλέον γνωστές, καθώς συνηθίζει να διακόπτει τα σχέδια της σε υπηρεσίες, εάν δεν παρατηρήσει άμεση επιτυχία. Από τα τέλη του 2018, τα πιο επιτυχημένα έργα ΥοuTube Originals μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, και η Netflix πήρε το Cobra Kai για την τρίτη και τέταρτη σεζόν.

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του YouTube, Robert Kyncl ανέφερε σχετικά με το κλείσιμο του τμήματος παραγωγής των YouTube Originals:


Loading