ZTE

ZTE: Συμφωνία για πρόστιμο ύψους $1.7 δισ. για να αρθεί το εμπάργκο από τις ΗΠΑ

Συνεχίζεται το σίριαλ με τη ZTE και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την κινέζικη εταιρεία να βάζει λυτούς και δεμένους για να βρουν μια λύση έτσι ώστε να αρθεί το 7ετές εμπάργκο από τις αμερικανικές τεχνολογίες και προϊόντα. Πρόσφατα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον κινέζο ομόλογο του προς τη σωστή κατεύθυνση και τώρα μαθαίνουμε ότι πιθανότατα βρέθηκε η χρυσή τομή για να επιβιώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η ZTE δέχτηκε να πληρώσει νέο πρόστιμο ύψους $1 δισ. συν μια προσαύξηση $400 εκατομμυρίων και μαζί με τα $361 εκατ. της αρχικής ποινής, θα κληθεί να καταβάλει $1.761 εκατ. στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα πρέπει να αντικαταστήσει ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εκτελεστικούς Διευθυντές μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, καθώς και να δεχτεί ελέγχους στις εγκαταστάσεις της χωρίς πρώτα να έχει υπάρξει συνεννόηση με την κινέζικη κυβέρνηση.

Αρκετά σκληρή η συμφωνία, αλλά η ZTE φαίνεται διατεθειμένη να την τηρήσει για να έχει μέλλον η εταιρεία και να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παρόλα αυτά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην τηρηθεί από αμερικανικής πλευράς, καθώς θα πρέπει να πάρει την σχετική έγκριση από το Κογκρέσο. Εκεί τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα για τη ZTE, αφού τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια...

[via]

Loading