ZTE

ZTE: Ανακοίνωσε ότι κλείνει την πλειοψηφία των τμημάτων της λόγω του 7ετούς εμπάργκο από τις ΗΠΑ!

Παρά τις προσπάθειες της να ανατρέψει την απόφαση του 7ετούς εμπάργκο από τα προϊόντα τεχνολογίας των αμερικανικών εταιρειών, η ZTE δεν κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ως εκ τούτου, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones της Κίνας ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ότι θα κλείσει την πλειοψηφία των τμημάτων της!

Πέρυσι, η ZTE είχε παραδεχθεί ότι πούλησε αμερικάνικη τεχνολογία σε Ιράν και Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας έτσι το εμπάργκο που έχουν επιβάλει σε αυτές τις χώρες οι ΗΠΑ. Η ΖΤΕ συμφώνησε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο και να τιμωρήσει τα στελέχη που εμπλέχθηκαν στην υπόθεση, ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι όχι μόνο δεν τιμώρησαν αυτά τα στελέχη, αλλά τους έδωσαν κανονικά τα bonus τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί το 7ετές εμπάργκο, το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται σε μπλοκάρισμα από την αγορά επεξεργαστών της Qualcomm, αλλά και άρση της άδειας χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android OS.

Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τη ZTE μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε προς τα που θα κινηθεί η εταιρεία μετά και την σημερινή ανακοίνωση.

Μη ξεχνάμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει αποφασίσει να επενδύσει στην εγχώρια κατασκευή επεξεργαστών για να στηρίξει τις εταιρείες της, αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση και στο ζήτημα του λειτουργικού συστήματος για να ξαναγίνει βιώσιμο το τμήμα mobile.

[via]

Loading