Οθόνη 65'' μετατρέπεται στο μεγαλύτερο Android tablet του κόσμου [Video]

Turkish Android TV powered by Tablet

Μια εταιρία από την Τουρκία αποφάσισε να δημιουργήσει τη δικιά της εναλλακτική Google TV, η οποία ουσιαστικά είναι μια multitouch οθόνη μεγέθους...65'' που τροφοδοτείται από ένα πρωτότυπο 10'' Android tablet!

Η οθόνη προς το παρόν διαθέτει δύο αισθητήρες αφής και ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει βασικές χειρονομίες (π.χ. pinch to zoom), αλλά στόχος της εταιρίας είναι να προσθέσει ακόμη δύο για την υποστήριξη περισσότερων.

Φυσικά, όλη η σοβαρή δουλειά γίνεται από το tablet, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή dual-core Nvidia Tegra 2, μνήμη RAM 1GB, αποθηκευτικό χώρο 16GB, κάμερες (εμπρός, πίσω), υποδοχές HDMI, USB, microSD και κεραίες WiFi, 3G, ενώ έρχεται σε άμεση σύνδεση με την τηλεόραση χάρι στην ειδική βάση (περιλαμβάνει επιπλέον υποδοχές HDMI και USB).

Οι δημιουργοί έχουν χρησιμοποιήσει μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android Honeycomb και όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, κατάφεραν να στέλνουν εικόνα 1080p στην τηλεόραση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τέλος, η ιδεά αυτή δεν πρόκειται να μείνει στο συρτάρι, αφού έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και εταιρικούς οργανισμούς για την παραγωγή και τη διάθεση των τηλεοράσεων. Στην περίπτωση που προχωρήσουν με επιτυχία, θα ετοιμάσουν μεγαλύτερη παραγωγή σε διάφορα μεγέθη, με την τροφοδοσία να γίνεται ακόμη και από smartphones!


World's biggest Android tablet (65-inch) by TechGear

[πηγή Engadget]
Loading