Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εφήβους σε Facebook και Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή νέους περιορισμούς που αφορούν τα προσωπικά μηνύματα (DMs) στους λογαριασμούς των εφήβων, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, βάσει των οποίων δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να τους στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα.

Μέχρι τώρα, το Instagram περιορίζει τους ενήλικες άνω των 18 ετών να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν. Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύουν εξ ορισμού για όλους τους χρήστες κάτω των 16 ετών - και σε ορισμένες περιοχές κάτω των 18 ετών. Η Meta δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους υπάρχοντες χρήστες με μια ειδοποίηση.

Στο Messenger, οι χρήστες θα λαμβάνουν μηνύματα μόνο από φίλους στο Facebook ή από άτομα που έχουν στις επαφές τους.

Επιπλέον, η Meta κάνει επίσης πιο ισχυρούς τους γονικούς ελέγχους, δίνοντας τη δυνατότητα στους κηδεμόνες να επιτρέπουν ή να αρνούνται τις αλλαγές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου που κάνουν οι έφηβοι. Προηγουμένως, όταν οι έφηβοι άλλαζαν αυτές τις ρυθμίσεις, οι κηδεμόνες λάμβαναν μια ειδοποίηση, αλλά δεν μπορούσαν να προβούν σε καμία ενέργεια σχετικά με αυτές.

Η εταιρεία έδωσε ένα παράδειγμα ότι αν ένας έφηβος χρήστης προσπαθήσει να κάνει τον λογαριασμό του δημόσιο από ιδιωτικό, αλλάξει τον Έλεγχο ευαίσθητου περιεχομένου από "Λιγότερο" σε "Τυπικό" ή προσπαθήσει να αλλάξει τους ελέγχους γύρω από το ποιος μπορεί να τους προσωπικό μήνυμα , οι κηδεμόνες θα μπορούν να τον μπλοκάρουν.

Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να προωθήσει μια λειτουργία που θα αποτρέπει τους εφήβους από το να βλέπουν ανεπιθύμητες και ακατάλληλες εικόνες στα DMs τους ακόμα και αν έχουν αποσταλεί από άτομα που έχουν επαφή μαζί τους. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η λειτουργία αυτή θα ενεργοποιηθεί και στις end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες και θα "αποθαρρύνει" τους εφήβους από το να στέλνουν τέτοιου είδους φωτογραφίες.

[Meta]

Loading