Αναφορές για φλεγμονές στα αυτιά λόγω των ακουστικών της Samsung

Σημειώθηκαν ορισμένες αναφορές από τη Νότια Κορέα, κατά τις οποίες τα νέα ασύρματα ακουστικά της Samsung φαίνεται να προκαλούν φλεγμονή στο αυτί, όπως υποστηρίζεται.

Σύμφωνα με την έκθεση του CCTV News, πολλοί Κορεάτες παραπονέθηκαν ότι εμφάνισαν συμπτώματα, όπως πύον μετά την χρήση των νέων ασύρματων ακουστικών της Samsung.

Προς υπεράσπιση της, η εταιρεία δήλωσε ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει τεθεί σε δοκιμαστικές εφαρμογές σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο πριν εισέλθει στην αγορά. Μάλιστα, η Samsung τόνισε ότι επειδή τα ακουστικά είναι «in-ear», ενδεχομένως να προκύψουν κάποια προβλήματα, όπως εφίδρωση.

Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν υποβληθεί, η πλειοψηφία των παραπόνων αφορά τους χρήστες των Galaxy Buds Pro, ενώ συγχόνως υπήρξαν αναφορές και από την Κίνα σχετικά με το ίδιο προϊόν, καθώς αναφέρθηκε ότι προκαλεί φουσκάλες και φλεγμονή.

Ωστόσο, διατυπώθηκε η θεωρία ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία για τη μείωση του θορύβου, τα Samsung Galaxy Buds Pro είναι αρκετά μεγάλα σχεδιαστικά και ίσως αυτό να ευθύνεται για τον ερεθισμό του αυτιού.

Από αυτήν την άποψη, η Samsung επιβεβαίωσε την πιθανότητα δυσφορίας λόγω της δομής του ακουστικού. Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τακτικά τα ακουστικά, διατηρώντας ταυτόχρονα στεγνό το αυτί τους.

Τέλος, σύμφωνα με τα σχόλια των καταναλωτών, η φλεγμονή του αυτιού μπορεί να προκληθεί από αλλεργίες στο υλικό των ακουστικών. Η Samsung αναφέρει τα υλικά κατασκευής των ακουστικών στον επίσημο ιστότοπό της, υπογραμμίζοντας ότι για το τμήμα του αυτιού χρησιμοποιείται ένα ακρυλικό υλικό ενώ το ανοξείδωτο τμήμα είναι νικέλιο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading