Android N: Μια ματιά στο νέο σύστημα ειδοποιήσεων και στα quick settings

ap_resize

Μπήκαμε στον Μάρτιο και ξεκίνησαν κιόλας οι διαρροές για το Android N, την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google που πιθανότατα θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στο Google I/O 2016 (18-20 Μαΐου). Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αφαιρεθεί το App Drawer (το έκανε ήδη στο νέο της UX η LG) και τώρα μας έρχονται πληροφορίες για το σύστημα ειδοποιήσεων και το μενού των γρήγορων ρυθμίσεων (quick settings) από την ιστοσελίδα Android Police.

Η γνωστή ιστοσελίδα κατάφερε να ρίξει μια ματιά σε μια πρώιμη έκδοση του Android N και στη συνέχεια κατασκεύασε τις εικόνες που βλέπετε (mock-ups) για να πάρουμε μια ιδέα.

android_n_notifications

Το panel των ειδοποιήσεων φαίνεται ότι θα είναι πιο γραμμικό και οι καρτέλες θα περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτή τη φορά θα αναγράφεται το όνομα της εφαρμογής με αποτέλεσμα να μικρύνουν τα εικονίδια για να πέφτει το βάρος στο μήνυμα της ειδοποίησης.

android_n_quick_settings

Σε ό,τι αφορά τα quick settings, η Google μάλλον θα ακολουθήσει το παράδειγμα των συνεργατών κατασκευαστών με νέο pull-down menu που θα περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές και ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να τις τοποθετεί με τη σειρά που θέλει στις "υποσελίδες".

Θα έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε για το Android N μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επομένως, ίσως έχουμε διαφοροποιήσεις μέχρι την τελική έκδοση. Ως τότε, ας δούμε τη νέα διαφήμιση της Google για το Android OS:

[via]

Loading