Android Q: Το νέο σύστημα διαχείρισης με χειρονομίες ίσως καταργήσει το back button

Αρκετοί χρήστες έχουν εκφράσει τα παράπονα τους για το σύστημα διαχείρισης με χειρονομίες στο Android 9.0 Pie και γι' αυτό η Google εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές.

Όπως ανακάλυψαν οι XDA Developers σε μια πρώιμη έκδοση του Android Q, την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android OS, η Google φαίνεται ότι καταργεί το back button και αντ' αυτού, ο χρήστης θα σέρνει το δάκτυλο του προς τα αριστερά επάνω στο κεντρικό οβάλ κουμπί. Με σύρσιμο προς τα δεξιά, θα βλέπει τις πρόσφατα ανοιγμένες εφαρμογές (Recents).

Στον ίδιο κώδικα, ανακάλυψαν ότι η Google μπορεί να μην προσφέρει καν την επιλογή για εμφάνιση του κλασικού navigation menu με τα τρία κουμπιά που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στο Android OS (back, home, recents).

Δεν είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι θα περάσουν αυτές οι αλλαγές στην τελική έκδοση του Android Q. Λογικά, η Google θα περιμένει το ανάλογο feedback από τους developers και όσους χρησιμοποιούν τις πρώιμες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για να πάρει την απόφαση της.

[via]

Loading