Android Studio 4.1: Επίσημα η νέα έκδοση με βελτιωμένη υποστήριξη για αναδιπλούμενες συσκευές

Η Google προσπαθεί διαρκώς να δώσει τα πιο σύγχρονα εργαλεία στους developers προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η ζωή τους στην ανάπτυξη εφαρμογών Android και με την τελευταία αναβάθμιση του Android Studio στην έκδοση 4.1 αποδεικνύει ότι σκοπεύει να στηρίξει πιο ενεργά τις ανερχόμενες αναδιπλούμενες συσκευές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεκτείνει τη λειτουργικότητα του emulator προκειμένου οι developers να ελέγχουν πλήρως την προσαρμοστικότητα των εφαρμογών τους στο μεταβαλλόμενο μέγεθος της οθόνης και μάλιστα προσθέτει εικονικό μεντεσέ για να βλέπουν την εμφάνιση της εφαρμογής σε διάφορες γωνίες.

android-studio-41-foldable.jpg

Επιπλέον, το Android Studio 4.1 φέρνει αρκετές βελτιώσεις που αφορούν τη σχεδιαστική γραμμή του Material Design 2 (π.χ. έτοιμα templates και πιο στρογγυλεμένα στοιχεία), ενώ διευκολύνει ακόμη περισσότερο την ενσωμάτωση στοιχείων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης με υποστήριξη των μοντέλων TensorFlow Lite.

Όσοι ασχολείστε με το development μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα νέα στοιχεία του Android Studio 4.1 από εδώ. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί αρκούμαστε στις βελτιώσεις που αφορούν τα αναδιπλούμενα smartphones με την ευχή να δούμε ακόμη περισσότερες third-party εφαρμογές που θα λειτουργούν άψογα σε αυτού του νέου τύπου συσκευές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading