Αντίο Apple Car, δεν θα σε δούμε ποτέ...

Η Apple ακύρωσε όλα τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η Apple εργαζόταν πάνω σε ένα Apple Car για περισσότερο από μια δεκαετία και επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη πριν αποφασίσει ότι δεν ήταν ένα βιώσιμο σχέδιο. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία ουδέποτε επιβεβαίωσε επίσημα την ενασχόληση της με αυτό το project.

Ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, δήλωσε σήμερα σε περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται στο Apple Car ότι το project ακυρώθηκε, και η πληροφορία φέρεται να προκάλεσε έκπληξη. Οι εργασίες για το Apple Car τερματίζονται και πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονταν στο αυτοκίνητο θα μετακινηθούν στο τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης της Apple για να εργαστούν στη παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη υπό τον John Giannandrea.

Αρκετοί από τους μηχανικούς hardware και τους σχεδιαστές αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην ομάδα Apple Car θα απολυθούν. Ορισμένοι από αυτούς τους υπαλλήλους ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, υπήρχαν φήμες ότι το project για το Apple Car είχε υποβαθμιστεί, με την Apple να εγκαταλείπει τα σχέδια για ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό με αυτόνομες δυνατότητες. Η Apple μετατόπισε την προσοχή της σε ένα ηλεκτρικό όχημα με λιγότερες δυνατότητες αυτοοδήγησης και το όχημα θα ήταν εφάμιλλο της τεχνολογίας της Tesla. Η Apple στόχευε να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο κάποια στιγμή γύρω στο 2026, αλλά τώρα αυτά τα σχέδια έχουν αποσυρθεί εντελώς.

Τα νέα για το Apple Car εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014 και από τότε το project ήταν γεμάτο προβλήματα. Ο στόχος του έργου άλλαξε και εξελίχθηκε πολλές φορές, ενώ η Apple υπέστη αρκετές αλλαγές στην ηγεσία λόγω εσωτερικών διαφορών. Ο επικεφαλής του Apple Watch, Kevin Lynch, ανέλαβε το project το 2021, και εργάστηκε για να μειώσει την κλίμακα του project, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κατασκευάσει ένα βιώσιμο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερα στελέχη της Apple έλαβαν την απόφαση να τερματίσουν το project Apple Car τις τελευταίες εβδομάδες.

[via]

Loading