AOC

AOC: Τέσσερις νέες επαγγελματικές οθόνες QHD και 4Κ με έξυπνη συνδεσιμότητα USB-C

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC διευρύνει την επαγγελματική σειρά οθονών P2 με τέσσερα νέα μοντέλα σε μεγέθη 27’’ (68,6 εκ) και 32’’ (80 εκ). Κάθε μια από τις νέες οθόνες χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα USB-C για μια μόνο καλωδιακή σύνδεση με laptop, tablet και συσκευές κινητών για να μεταφέρει ταυτόχρονα σήμα βίντεο, ισχύ και δεδομένα σε συνδεδεμένους SSD ή σκληρούς δίσκους. Απευθυνόμενες σε επαγγελματίες χρήστες που απαιτούν μεγάλες οθόνες με υψηλή ανάλυση για να προβάλλουν πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, η 32’’ U32P2CA και η 27” U27P2CA διαθέτουν εξαιρετικά ευκρινή ανάλυση 4Κ (3840 x 2160), ενώ η 32” Q32P2CA και η 27” Q27P2CA διαθέτουν ανάλυση QHD (2560 x 1440).

Σήμερα, ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι πιο ευέλικτος από ποτέ. Πολλοί επαγγελματίες χρήστες έχουν πλέον συνηθίσει να χρησιμοποιούν τους φορητούς τους υπολογιστές για να δουλεύουν σχεδόν από παντού. Ωστόσο οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι η εργασία σε μια μικρή οθόνη laptop δεν είναι τόσο αποδοτική όσο η εργασία σε μία μεγάλη οθόνη. Τα οφέλη της παραγωγικότητας που επιτυγχάνονται σε μεγάλα panels και υψηλές αναλύσεις είναι τεράστια, μιας και οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν πολλαπλά παράθυρα και να κάνουν πολλές εργασίες παράλληλα. Σε αντίθεση με την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή, η εργασία σε ένα εργονομικό στήσιμο γραφείου με μια οθόνη ρυθμιζόμενου ύψους έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και άνετο περιβάλλον εργασίας, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό.

aoc-new.jpg

Η επαγγελματική σειρά P2 της AOC προσφέρει κυρίως IPS ή VA panels, με ρυθμιζόμενες στο ύψος βάσεις και κομψό σχεδιασμό 3 πλευρών χωρίς περιθώρια ή στενές άκρες για τα (οικιακά) γραφεία του μέλλοντος. Επί του παρόντος η σειρά P2 διαθέτει δύο μοντέλα IPS εξοπλισμένα με USB-C, την 24” 24P2C και την 27” 27P2C σε ανάλυση Full HD. Τώρα, η AOC προσφέρει τέσσερα νέα προϊόντα, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο USB-C της με υψηλής ανάλυσης (QHD & UHD) και μεγάλες οθόνες (27 "και 32").

Η 32’’ AOC U32P2CA διαθέτει VA panel με εγγενή ανάλυση 4K (3840 x 2160) που προσφέρει εξαιρετική αναλογία αντίθεσης 3000: 1. Η φωτεινότητα των 350 nits την καθιστά λειτουργική ακόμη και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό, ενώ το πραγματικό βαθύ μαύρο χρώμα και η ευρεία κάλυψη της γκάμας (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) παρουσιάζουν πλούσιες και ζωντανές εικόνες, ιδανικές για χρήστες που επεξεργάζονται φωτογραφίες/video, σχεδιαστές και δημιουργούς περιεχομένου. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μέγεθος και την ανάλυση, η οθόνη υποστηρίζει τη λειτουργία Picture-by-Picture. Για μεγαλύτερη ευελιξία και ένα γραφείο χωρίς ακαταστασία, η οθόνη διαθέτει στη βάση μια εσοχή για τη διαχείριση των καλωδίων και είναι εξοπλισμένη με διανομέα USB 3.2 τεσσάρων θυρών για εύκολη σύνδεση του πληκτρολογίου και του ποντικιού. Επομένως, ένα laptop μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα μόνο καλώδιο USB-C και η οθόνη του να επεκταθεί ή να μοιραστεί με την οθόνη χρησιμοποιώντας την εναλλακτική λειτουργία USB-C DisplayPort, τροφοδοσία θύρας USB-C και φόρτισης φορητών υπολογιστών ή άλλων συσκευών έως 65 W, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί ως κανονική σύνδεση USB για τη μεταφορά αρχείων από εξωτερική μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στο διανομέα USB της οθόνης, για παράδειγμα. Με τα συνδεδεμένα περιφερειακά μέσω του διανομέα USB, ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι πλήρους μεγέθους μπορούν επίσης να ελέγχουν μέσω USB-C το φορητό υπολογιστή.

H οθόνη 27’’ AOC U27P2CA διαθέτει επίσης ανάλυση 4Κ, αλλά αυτή τη φορά με IPS panel. Η επιπλέον ευκρίνεια λόγω της υψηλότερης πυκνότητας pixel σε μικρότερο μέγεθος πλαισίου και η αυξημένη ακρίβεια χρώματος κάνουν την οθόνη πραγματικά να λάμπει προσφέροντας ζωντανές εικόνες με την ευρεία γκάμα κάλυψης. Παρόμοια με την 33’’ οθόνη, η U27P2CA προσφέρει επίσης λειτουργία Picture-by-Picture.

Δύο επιπλέον μοντέλα σε ανάλυση QHD είναι το 32” AOC Q32P2CA και το 27” AOC Q27P2CA, τα οποία διαθέτουν IPS panel και ρυθμό ανανέωσης 75 Hz. Πολύ πιο ευκρινές λόγω του μικρότερου panel των 27", η οθόνη Q27P2CA προσφέρει το βέλτιστο συνδυασμό μεγέθους (27") και ανάλυσης (QHD) για μια μεγάλη πλειοψηφία χρηστών. Δημιουργεί πολύχρωμα, πλούσια οπτικά, κατάλληλα για τις περισσότερες εφαρμογές, με εξαιρετικά μεγάλη κάλυψη (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3) κατάλληλο για γραφίστες και δημιουργούς περιεχομένου.

Οι συγκεκριμένες οθόνες, όταν ολοκληρώνεται η εργασία, είναι ιδανικές για χαλαρό gaming, καθώς διαθέτουν χρόνο απόκρισης 4 ms GtG για γρήγορες και ομαλές μεταβάσεις pixel, και υποστήριξη Adaptive-Sync για συγχρονισμού του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης με το ρυθμό καρέ της GPU για να επιτύχει απεικονίσεις χωρίς σκισίματα. Τα QHD μοντέλα Q32P2CA και Q27P2CA προσφέρουν επίσης ρυθμό ανανέωσης 75 Hz σε αντίθεση με τον κοινό ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, δίνοντας κατά 25% ομαλότερη εμπειρία θέασης όταν παρατηρείτε αντικείμενα με γρήγορη κίνηση ή κινήσεις του κέρσορα.

aoc-new-1.jpg

Όλα τα μοντέλα είναι συμβατά με βάση στήριξης VESA 100 x 100 χιλ και περιλαμβάνουν μια πλήρως εργονομική βάση με ρύθμιση ύψους 150 χιλ, προσανατολισμό περιστροφής 90° και ευρύ φάσμα κλίσης και περιστροφής. Τα μοντέλα 32’’ έχουν δύο 3W ηχεία, ενώ τα μοντέλα 27” διαθέτουν 2 2W ηχεία. Όλα διαθέτουν επίσης συνδέσεις ακουστικών 3.5 χιλ.

Για την παροχή συνδεσιμότητας USB-C με παλιές συσκευές χωρίς αυτήν τη θύρα, όλα τα μοντέλα διαθέτουν επίσης ένα αποσπώμενο καλώδιο USB-C σε USB-C/USB-A. Ακόμη, χρησιμοποιώντας τον προαιρετικό βραχίονα VESA-P2 της AOC, μικροί υπολογιστές ή NUC μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην βάση αυτών των τεσσάρων μοντέλων, δημιουργώντας μια απλή λύση all-in-one ανοιχτή σε περαιτέρω αναβαθμίσεις.

Οι οθόνες AOC Q32P2CA και U27P2CA θα είναι διαθέσιμες από τον Αύγουστο του 2021 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 349€ και 399€, αντίστοιχα.

Η οθόνη AOC U32P2CA θα είναι διαθέσιμη από το Σεπτέμβρη του 2021 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 459€.

Η οθόνη ΑOC Q27P2CA θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβρη του 2021 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 359€.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading