Apple: Νίκησε την Epic Games και στο εφετείο

Σημαντική νίκη για την Apple απέναντι στην Epic Games, καθώς ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την έφεση της τελευταίας σχετικά αθέμιτο ανταγωνισμό στο App Store. Συγκεκριμένα, οι 9 από τους 10 δικαστές έκριναν πως η πολιτική της Apple να μην επιτρέπει τα third-party καταστήματα στις συσκευές iOS δεν παραβιάζει την νομοθεσία κατά των μονοπώλιων.

Η Epic Games είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple το 2020 επειδή η τελευταία αφαίρεσε το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite από το App Store, καθώς η ενάγουσα είχε λανσάρει ένα in-game σύστημα πληρωμών που παρέκαμπτε το αντίστοιχο σύστημα πληρωμών του App Store, με αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να χάνει την προμήθεια της.

Σε πρώτη φάση ένα δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 πως δεν μπορεί να αποφασίσει απόλυτα αν η Apple ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές με βάση τις υπάρχουσες ομοσπονδιακές νομοθεσίες, αλλά έκρινε πως δεν μπορεί να αποκόπτει τους developers εφαρμογών από άλλα συστήματα πληρωμών. Να σημειωθεί ότι και το εφετείο συμφώνησε με αυτήν την απόφαση, αλλά η νίκη της Apple φαίνεται ότι την βγάζει οριστικά από το κάδρο τις κατηγορίες περί μονοπωλίου.

Ενόσω συμβαίνουν αυτά στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία Digital Markets Act και να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στις συσκευές iOS.

[via]

Loading