iOS 17: Sideloading εφαρμογών μόνο στην Ευρώπη

Έντονες οι φήμες για την περίφημη υποστήριξη του sideloading εφαρμογών στα iPhone με την έλευση του iOS 17 το φθινόπωρο, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να ισχύσει μόνο για τις Ευρωπαϊκές χώρες. Όπως αναφέρει και πάλι ο έγκριτος Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει το sideloading, απλά είναι αναγκασμένη να το κάνει στην Ευρώπη για να αποφύγει τις κυρώσεις του νομοσχεδίου Digital Markets Act (DMA).

Είναι αρκετά πιθανό, επίσης, ότι η Apple δεν θα διαφημίσει καθόλου τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών και παιχνιδιών από third-party καταστήματα (εκτός App Store δηλαδή) ούτως ώστε να περιορίσει την πρακτική του sideloading όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για οικονομικούς λόγους αφού θα χάσει την προμήθεια που λαμβάνει από τις συναλλαγές μέσω του App Store.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο επερχόμενο συνέδριο WWDC 2023 (5-9 Ιουνίου 2023), αλλά μην περιμένετε κάποια αναφορά από την εταιρεία στην παρουσίαση του iOS 17 που λογικά θα «κρύψει» την δυνατότητα του sideloading στα ψιλά γράμματα του Δελτίου Τύπου ή ακόμα και στο πιο αχανές και λιγότερο προβεβλημένο changelog της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο πλην Ευρώπης, η Apple δεν έχει κανέναν λόγο να επιτρέψει το sideloading όσο δεν πιέζεται από τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές περί ανταγωνισμού.

[via]

Loading