Ιστορική στιγμή: Macs με επεξεργαστές Apple Silicon από τα τέλη του 2020

Οι φήμες των τελευταίων ετών επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο πριν από λίγη ώρα στο WWDC 2020. Η Apple εγκαινιάζει μια νέα εποχή ανακοινώνοντας ότι θα κυκλοφορήσει Macs με δικούς της επεξεργαστές Apple Silicon, αφήνοντας την Intel μετά από 15 χρόνια συνεργασίας. Τα πρώτα Macs με επεξεργαστή Apple θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2020, ενώ η πλήρης μετάβαση σε αποκλειστικά δικούς της επεξεργαστές θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Τα πλεονεκτήματα από αυτήν την κίνηση είναι πολλά και προφανή. Η Apple έχει καταφέρει εδώ και μία δεκαετία να κυριαρχήσει τον τομέα των επιδόσεων στις φορητές συσκευές, μιας και προσφέρει αξεπέραστη απόδοση στα iPhone και τα iPad. Με τη χρήση των δικών της επεξεργαστών και στα Macs, η Apple ουσιαστικά πραγματοποιεί την ενοποίηση των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων μέσω του hardware και δίνοντας στους developers τη δυνατότητα να γράψουν και να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους απευθείας για ολόκληρο το οικοσύστημα της.

apple-silicon-mac-1.jpg

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε και τη νέα μεγάλη έκδοση του macOS με κωδική ονομασία macOS Big Sur, η οποία περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνολογίες που προορίζονται για αυτήν την μετάβαση στο Apple Silicon. Οι developers θα μπορούν πολύ εύκολα να μεταγράψουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους για να τρέχουν σε επεξεργαστές Apple, ενώ για πρώτη φορά θα μπορούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους από τα iOS και iPadOS στα Mac χωρίς καμία απολύτως τροποποίηση.

Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα Macs με Apple Silicon και ξεκινάμε να μαζεύουμε…

[Apple]

Loading