Apple: Θα μετατρέψει το iPad σε έξυπνη οθόνη με ειδική βάση;

Για ακόμα μία φορά ο Mark Gurman του δικτύου Bloomberg έρχεται στο προσκήνιο για να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με κάποιο προϊόν που ετοιμάζει η Apple. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η εταιρεία ετοιμάζει μια ειδική βάση για το iPad, η οποία θα σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς σαν έξυπνη οθόνη και ηχείο, όπως για παράδειγμα το Echo Show και τα Fire tablets της Amazon

Αυτή η βάση φόρτισης καθιστά πιο εύκολη την τοποθέτηση του iPad (και γενικότερα των tablets) σε ταμεία, κομοδίνα, πάγκους κλπ., και μάλιστα έχει ανακοινώσει ήδη κάτι παρόμοιο η Google για το επερχόμενο Pixel Tablet που θα αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στο 2023. Στην περίπτωση της Google γνωρίζουμε ότι όταν τοποθετηθεί στην βάση, τότε θα λειτουργεί σαν το Nest Hub Max δίνοντας άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή Home για την διαχείριση των έξυπνων συσκευών του σπιτιού και φυσικά την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μέσω του ψηφιακού βοηθού Google Assistant.

Σε ό,τι αφορά την βάση της Apple, ο Gurman σημειώνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω FaceTime και να διαχειρίζονται διάφορες άλλες συνδεδεμένες συσκευές μέσω του Siri. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι η Apple δουλεύει και επάνω σε άλλες smart home συσκευές, όπως μια ανανεωμένη έκδοση του HomePod με καλύτερη multitouch οθόνη και S8 chipset, αλλά και μια συσκευή που θα συνδυάζει Apple TV και έξυπνο ηχείο με κάμερα.

[via]

Loading