Τηλεόραση που καταλαβαίνει τα λόγια και τις χειρονομίες σου από την Apple(;)

Παρακολουθώντας τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, ποιος από εμάς δεν έχει ουρλιάξει ή βρίσει μπροστά στην τηλεόραση, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι αντίστοιχες χειρονομίες; Τώρα, οι προσευχές μας φαίνεται να εισακούστηκαν, χάρη σε μια νέα, επαναστατική τηλεόραση από την Apple, που καταλαβαίνει τι λέμε και τι κάνουμε...

Με την ονομασία iTV, η νέα τηλεόραση θα χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή των διαδραστικών παιχνιδοκονσολών που ανιχνεύουν τις κινήσεις του χρήστη. Μεταξύ άλλων θα παρέχει άμεση πρόσβαση σε ταινίες από το Internet, ενώ θα μπορεί να συνεργάζεται με τα iPhone, αξιοποιώντας το πρόσφατο σύστημα φωνητικών εντολών τους, Siri.

Μάλιστα, η βιογραφία του Steve Jobs αναφέρει ότι η εταιρεία είχε στα σκαριά μια τέτοιου είδους τηλεόραση "με δυνατότητα συγχρονισμού με όλες τις συσκευές της Apple και την υπηρεσία iCloud, παρέχοντας ταυτόχρονα το απλούστερο δυνατό UI". Την ύπαρξη της εν λόγω τηλεόρασης στα σχέδια της εταιρείας μαρτυρά και το US Patent Office που επιβεβαιώνει σχετική πατέντα από τον περασμένο μήνα.

Η Apple δε θέλησε να σχολιάσει τα μελλοντικά της σχέδια για τη φημολογούμενη τηλεόραση, ωστόσο σύμφωνα με τον καταξιωμένο τεχνολογικό αναλυτή Peter Misek η τηλεόραση ενδέχεται να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2012.

[πηγή dailymail]
Loading