Οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στα Google Maps

O Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με τη Google εγκαινιάζει τo νέο πρόγραμμα συγκοινωνιών της υπηρεσίας Google Maps, Google Transit, με στόχο τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στις καθημερινές του μετακινήσεις. Η Αθήνα είναι μια από τις 471 πόλεις του διεθνούς δικτύου που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα.

Στο εξής το επιβατικό κοινό της Αθήνας θα ενημερώνεται μέσα από τους χάρτες της Google για όλες τις διαδρομές των λεωφορείων, του μετρό, του ηλεκτρικού, του τρόλεϊ, του τραμ και του προαστιακού, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά τη βέλτιστη διαδρομή.

Όπως επισημαίνει Ο ΟΑΣΑ, το Google Transit δεν αποτέλεσε επιπρόσθετη επιβάρυνση για το δημόσιο, καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και των μηχανικών της Google.

Για όσους ενδιαφέρονται, η νέα λειτουργία είναι προσβάσιμη τόσο από υπολογιστές όσο και από smartphones και tablets, από οπουδήποτε δηλαδή βρίσκεται εγκατεστημένη η εφαρμογή Google Maps. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα του ΟΑΣΑ αλλά και εδώ.

Loading