Bill Gates και Mark Zuckerberg ανακοίνωσαν νέο πρόγραμμα έρευνας για την ενέργεια [Video]

bill_gates_energy

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Bill Gates είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια, αφού τόσο ο ίδιος όσο και το ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχουν χρηματοδοτήσει ουκ ολίγες έρευνες για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας που θα βοηθήσουν το περιβάλλον και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τώρα, ο ιδρυτής της Microsoft ανακοίνωσε το νέο project Breakthrough Energy Coalition, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Bezos (Amazon), Sir Richard Branson (Virgin) και Jack Ma (Alibaba), ενώ αναμένεται σχετική δήλωση στήριξης και από τον Barack Obama στο πλαίσιο του συνεδρίου της COP21 στο Παρίσι.

Ο Bill Gates πίνει νερό που πριν από 5 λεπτά ήταν ανθρώπινα λύματα! [Video]

Το νέο πρόγραμμα αφορά την επένδυση $20 δισ. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια για την αναζήτηση οικολογικών πηγών ενέργειας σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις 19 χωρών, όπως ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία. Όπως δήλωσε ο Mark Zuckerberg,

"Πρέπει να δώσουμε μια οικολογική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν θα μπορέσουμε να προοδεύσουμε σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση και η επικοινωνία, χωρίς να διασφαλίσουμε την καθαρή ενέργεια και το σταθερό κλίμα. Μέχρι σήμερα η πρόοδος στον τομέα των πράσινων πηγών ενέργειας είναι αρκετά αργή και το υπάρχον σύστημα δεν ευνοεί την καινοτομία"

[via]

Loading