Το πρώτο αρθρωτό smartwatch στον κόσμο στα “χέρια” του κοινού μέσα στο καλοκαίρι

Blocks-Core-Module-4

Η Blocks μας σύστησε το αρθρωτό smartwatch της από πέρυσι, ωστόσο, πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση για το αν θα προχωρήσει τελικά στην υλοποίηση του. Τα ευχάριστα νέα ήρθαν, όμως, από την έκθεση Computex 2015 στην Ταϊβάν, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι θα στραφεί σε πλατφόρμα χρηματοδότησης για να “ζυγίσει” τη δύναμη του project της.

Το αρθρωτό smartwatch θα διαθέτει στρόγγυλη, έγχρωμη οθόνη, η οποία θα αποτελεί τον κεντρικό σκελετό με ενσωματωμένο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400, Bluetooth, WiFi, μπαταρία, αισθητήρα κίνησης και μικρόφωνο. Επάνω σε αυτή θα τοποθετούνται τα extra modules που θα επιλέγει ο χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες του (NFC, GPS, 3G/4G module κλπ.), όπως δηλαδή και στο αρθρωτό smartphone Project Ara, ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι Android Wear και όχι το Tizen που δήλωναν πέρυσι.

Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η αγορά των smartwatches δεν “περπατά” ιδιαίτερα και ίσως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Θα δούμε, βέβαια, αν θα στηρίξει την προσπάθεια το κοινό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Concepts, Gadgets, Watches. Bookmark the permalink.